Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ξεσηκωμός στη Βόρεια Ελλάδα για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Στο πόδι, βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς της, στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σχήματος Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπηρετηθεί το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.

Προς το σκοπό αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη Βόρεια Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου 1).

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος
  • Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
  • Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής
  • Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
  • Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος
  • Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου
  • Πρόεδρος ΕΒΕΘ, Δημήτριος Μπακατσέλος
  • Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης
  • Πρόεδρος Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαος Μέρτζος
  • Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχος Βοϊτσίδης


ΕΣΗΕΜΘ: «Ανέξοδο ευχολόγιο του Π.Καψή»
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ, πίσω από μια επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3, με διαστρεβλωμένα και λειψά στοιχεία, μισές αλήθειες και ένα ανέξοδο ευχολόγιο για το μέλλον της Ενημέρωσης στην περιφέρεια, επιχειρεί ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ακύρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του για άνισο επιμερισμό δαπανών της ΕΡΤ3 υπέρ του προσωπικού και εις βάρος της παραγωγής προγράμματος ο υφυπουργός σκοπίμως παραλείπει να διευκρινίσει ποιο ποσοστό από το προϋπολογισμένο υπέρ της ΕΡΤ3 μέρος του ανταποδοτικού τέλους κατέληγε πράγματι στον σταθμό. Παραλείπει επίσης να αναφέρει ότι έστω και με τον περιορισμένο αυτόν πόρο η ΕΡΤ3 διέθετε την καλύτερη αναλογία κόστους προς παραγόμενο πρόγραμμα.
Οι παραλείψεις αυτές δεν είναι παράδοξες: εντάσσονται στην αντίληψη που αποδεδειγμένα υπηρετεί ο κύριος Καψής, ότι η εμβέλεια της δημόσιας ενημέρωσης πρέπει να φτάνει ως την περιφέρεια της Πλατείας Συντάγματος.

Πενθήμερη απεργία
Πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, διαμαρτυρόμενο για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η  κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην Ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.