Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αποσύρεται ο Κ.Κούτουκας; - Φαβορί ο Ι.Μαυρομάτης

Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού  κ.Κωστής Κούτουκας δεν θα κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής συνδυασμού που θα βασίζονταν κατά κυριο λόγο στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου κ.Γιάννη Αλεξανδρή. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, εμφανίζεται ως φαβορί πλέον για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σωστή Σφίγγα, δεν εκδηλώνει μέχρι στιγμής ανοιχτά τις προθέσεις του και αρνείται να προβεί σε οποιαδήπιοτε δήλωση. Όμως η πολυήμερη δυστοκία στην ανάδειξή του ως επικεφαλής της παράταξης, το «φλερτ» κάποιων από τους συμβούλους του κ.Αλεξανδρή με άλλους χώρους και οι υπέρμετρες φιλοδοξίες άλλων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, να λάβουν αυτοί το «δαχτυλίδι» από τον απερχόμενο δήμαρχο, φαίνεται να κατευθύνουν τον κ.Κούτουκα στις όποιες αποφάσεις του.
Βέβαια,  τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται από τώρα ως δεδομένο, κυρίως εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν ξεκάθαρισε το τοπίο αναφορικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης  «Θερμαϊκός - Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», η οποία χτες έδωσε στη δημοσιότητα ιδρυτική διακήρυξη και οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών του Θερμαϊκού την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας.
Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι κάποια στελέχη της παράταξης Αλεξανδρή, μη έχοντας άλλο χώρο να στεγαστούν, θα κατευθυνθούν προς τον νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης  κ. Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος προετοιμάζει – με παλιομοδίτικες είναι αλήθεια μεθόδους και παλαιοκομματικές πρακτικές - να κατέβει υποψήφιος στο δήμο Θερμαϊκού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι μέχρι τώρα εξαγγελίες του για τα «καραβάκια» του Θερμαϊκού και τα κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής. Ενώ στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να ενταχθεί και η φιέστα που οργανώνει αύριο Παρασκευή στο «Ξενία» της Περαίας, για να παρουσιάσει το … «Στρατηγικό Αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Θερμαϊκού».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού κ.Γιώργος Λαζαρίδης, «το Σχέδιο αυτό, κατά το μεγαλύτερο μέρος του ετοιμάστηκε από την δημοτική αναπτυξιακή εταιρία, πριν τον Καλλικράτη. Στην εταιρία εκείνη μετείχαν οι δήμοι Μηχανιώνας και Επανομής. Συζητήθηκε, αναθεωρήθηκε σε σημεία του και προστέθηκε η δημοτική ενότητα του πρώην δήμου Θερμαϊκού, μέσα σε μια τετραμελή επιτροπή στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Λαζαρίδη, που ήταν εκείνη τη στιγμή αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και επίσης ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΝΕΘ κ. Βασίλης Βουτέρος. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Θερμαϊκού και τέλος πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο». Τώρα, έρχεται ο κ. Τσαμασλής, που μετά από τόσα χρόνια που κατείχε δημόσια αξιώματα δεν έκανε το παραμικρό για το δήμο Θερμαϊκού και την επίλυση των προβλημάτων του, να εμφανίσει ως δικής του έμπνευσης το αναπτυξιακό σχέδιο, προκειμ ένου να εμφανισθεί ως σωτήρας της περιοχής.

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Κουζινοπουλε,
    Επειδη ειστε εμπειρος δημοσιογραφος,και μελος της ΕΣΗΕΜΘ,δεν θα περιμενα απο σας να κανετε αυτο το ολισθημα και να παρουσιασετε την προεκλογικη εικονα του Δημου μας με τοση μονομερεια αλλα και προκαταληψη.
    Συγκεκριμμενα δεν κανατε την παραμικρη αναφορα στις δραστηριότητες του Συνδυασμου "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ-ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ υπο τον Κυριο Κυριακο Στεφανιδη,οπως και για πολλες αλλες κινησεις που δραστηριοποιουνται στον Δημο Θερμαικου, φυσικα για δικους σας λογους.Αλλα blogs που δεν εχουν το δικό σας διαμετρημα τηρουν στοιχειωδως ίσες αποστασεις
    Φυσικα, για την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ-ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ,που προσωπικα μετεχω,δεν θα περιμεναμε απο σας να μας εκτιναξετε η να μας θαψετε,γιατι το ξαναλεω ,υπαρχει εμπαθεια και προκαταληψη.
    Εμεις και οι δημοτες που καθημερινα συντασσονται μαζι μας.γνωριζουμε που βρισκομαστε σημερα και που θα φτασουμε τον προσεχη Μαιο.Εκει που απευχεσθε.
    Ωσαύτως κανετε λογο για τον συνδυασμο του κ.Μαυρομάτη που τον εμφανιζετε ως φαβορι μη τηρωντας στοιχειωδως τα προσχηματα.
    Αυτο δεν λεγεται δημοσιογραφια κύριε Κουζινοπουλε,απλα θυμιζει τα παπαγαλακια του καθεστωτος,τυπου Πρετεντερη,που προπαγανδίζουν τα Κυβερνητικά κομματα .
    Αν ειστε θιασωτης του κ. Μαυρομάτη πειτε το αλλα οφειλετε να αποδειξετε και κατα ποσον πετυχημενη ηταν η θητεία του κατα την οκταετία που ηταν Δημαρχος Μηχανιωνας.
    Σας προκαλω να πειτε στους δημοτες τρια σημαντικα πραγματα που εκανε ο κ. Μαυρομάτης και αλλαξαν την εικονα της Μηχανιωνας
    Πάντως το διεθνες πανεπιστημιο δεν το πήρε όπως με τυμπανοκρουσίες ισχυριζόταν.
    Εμεις, και η πλειοψηφια των δημοτών, δεν ειμαστε αντικειμενικα υπερηφανοι για το περασμα του κ. Μαυροματη απο τον Δημο Μηχανιώνας.
    Οπως δεν ειμαστε καθολου υπερηφανοι για την θητεία της Διοίκησης Αλεξανδρη που την διακατεχουν διαλυτικές τασεις σήμερα.
    Ολες τις αλλες παραταξεις δεν μπορούμε να τις κρινουμε αυστηρα γιατι δεν δοκιμάστηκαν.
    Μπορουμε ομως να πουμε την άποψή μας για τον Κ. Τσαμασλη,κρινοντας το εργο του και την θητεία του στην Περιφέρεια."Παταγώδης αποτυχία"
    Τώρα πως αυτος ο ίδιος ανθρωπος με τα μεγαλεπήβολα σχέδια του θα κανει τον Θερμαικο "RIVIERA"είναι να απορεί κάθε νοήμων άνθρωπος.
    Ολα οσα είπε μου θυμιζουν τα 18 σημεία και το "SUCCESS STORY" του κ. Σαμαρά.

    Φιλικα,

    Κώστας Γιαννικόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.