Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Αντιπολεμική εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ στον Λαγκαδά

Αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική εκδήλωση στο Λαγκαδά, οργανώνουν την προσεχή Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 11:30 πμ , η Επιτροπή Ειρήνης Λαγκαδά και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με αίτημα "Όχι στη χρήση του πεδίου βολής Ασκού-Προφήτη από το ΝΑΤΟ!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ: "Το Πεδίο Βολής ανήκει στον ελληνικό στρατό. Χρησιμοποιείται ωστόσο όλο και πιο έντονα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα μας, για ασκήσεις κι εκπαιδεύσεις, με σκοπό την διεξαγωγή στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων ενάντια σε λαούς και χώρες, με τους οποίους ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτε.
Το δόγμα του ελληνικού στρατού – ενταγμένο μέσα στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ – έχει μετατραπεί σε καθαρά επιθετικό και στοχεύει στην προώθηση των συμφερόντων των ευρω-αμερικανικών μονοπωλίων για την αρπαγή του πλούτου και του ιδρώτα των λαών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται, για να αποσταλούν στα πέρατα του κόσμου, αντί να έχουν ένα και μοναδικό μέλημα, την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Μετατρέπονται έτσι σε μισθοφόρους, που θα αποσταλούν για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των ξένων μονοπωλίων και για τις επιδιώξεις γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης και των επιχειρηματικών της ομίλων"
Τέλος η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ καταλήγει ως εξής:
"Η μακρόχρονη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού-Προφήτη έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν χαθεί ζωές, άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά κι έχουν ακρωτηριαστεί από τα άσκαστα βλήματα ή νάρκες, φωτιές έχουν προκληθεί στις δασικές εκτάσεις γύρο από το πεδίο βολής.
Υποστηρίζουμε το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση του πεδίου βολής. Απαιτούμε άμεσα να κλείσει για τους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους, που ασκούνται εκεί.
Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ θα μεταβούν στο Λαγκαδά με αυτοκινητοπομπή, που θα ξεκινήσει την Κυριακή, 3 Ιούνη, ώρα 10:00 πμ μπροστά από το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου