Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Πάλιουρα: Ένας άθλιος δρόμος που εγκυμονεί διαρκώς κινδύνους ατυχημάτων

Τρία χρόνια από τις πλημμύρες που είχαν πλήξει το δήμο Θερμαϊκού και ο δρόμος στον Πάλιουρα, που συνδέει παραθαλάσσια την Επανομή με τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες, παραμένει στην ίδια άθλια κατάσταση, αποτελώντας ίσως έναν από τους πιό επικίνδυνους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα που διέρχονται από εκεί, παθαίνουν σημαντικές ζημιές, οι οδηγοί τους βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο ενός τροχαίου ατυχήματος, ενώ διαμαρτύρονται συνεχώς και έντονα για τις συνεχείς φθορές και τις βλάβες που υφίστανται τα οχήματά τους.
Εκτός όμως από τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, από αυτό τον τραγικό και κατ΄όνομα μόνο "δρόμο" διέρχονται τα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας των λεωφορειακών γραμμών 69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), με τον ΟΑΣΘ να έχει απειλήσει κατ΄επανάληψη ότι θα αναγκασθεί να σταματήσει τη δρομολόγησή τους, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος.
Η ευθύνη για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του δρόμου, σ΄εκείνο αλλά και άλλους κατεστραμμένους δρόμους του δήμου Θερμαϊκού, βαραίνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει την ευθύνη. Το εξοργιστικό μάλιστα είναι ότι η Περιφέρεια καθυστερεί εδώ και τρία χρόνια  την ανακατασκευή του δρόμου, αν και έχει λάβει από το υπουργείο Οικονομικών το απαιτούμενο κονδύλιο για την ανακατασκευή του δρόμου, όπως και για τα υπόλοιπα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στο δήμο Θερμαϊκού.
Ένα κομμάτι του δρόμου που είχε υποχωρήσει μετά τις πλημμύρες του 2016, μπαζώθηκε πρόχειρα, πασαλείφτηκε
με άσφαλτο και ακόμα περιμένει από την ΠΚΜ το έργο οριστικής αποκατάστασης του οδοστρώματος
Μερίδιο ευθύνης, έχει όμως και η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού που δεν πίεσε μέχρι τώρα  φορτικά την Περιφέρεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στον Πάλιουρα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα αυτοκίνητα και διατρέχουν κίνδυνο οι οδηγοί τους. Το γεγονός επισήμαναν κατ΄ επανάληψη αυτά τα τρία χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού". Και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα αρχίσουν τα έργα ανακατασκευής του, όπως και τα υπόλοιπα έργα αποξκατάστασης του παραλιακού μετώπου του Δήμου, εντούτοις συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.