Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

H απάντηση του Δήμου Θερμαϊκού στη "Συμπολιτεία" για τα Τσαϊρια

Σε απάντησή της προς τη δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού", η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Θερμαϊκού, παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα για τη δημόσια υγεία από την καύση καλωδίων στο συνοικισμό "Τσαίρια" της Περαίας, αναφέρει τις μέχρι ενέργειες της δημοτικής αρχής και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της καύσης των υλικών από ορισμένους Ρομά, απαιτεί δράσεις πρόληψης και όχι καταστολής.

Η "Συμπολιτεία" πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 14-1-2019 είχε φέρει στην επιφάνεια το θέμα, με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη για τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να επιλυθεί αυτό το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Σημειώνεται ότι ο Συνήγορος του πολίτη, απευθυνόμενος στους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, ζήτησε τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, με την άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να εκλείψει το πρόβλημα καύσεων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά και των κατοίκων.
Στην απάντηση του Δήμου Θερμαϊκού προς τη "Συμπολιτεία", που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Σπύρο Μαυρικάκη, επεξηγείται η θέση του Δήμου ότι το πρόβλημα απαιτεί δράσεις πρόληψης και όχι καταστολής με την επισήμανση  ότι από την ώρα που θα εκδηλωθεί το φαινόμενο της καύσης των καλωδίων "δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής των προβλημάτων, εξαιτίας του καπνού, που δημιουργούνται αοπό την παράνομη καύση". Ενώ τονίζεται με έμφαση πως το πρόβλημα των Ρομά είναι εξαιρετικά μεγάλο και πολυδιάστατο, οπότε ξεπερνά τα όρια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Δήμου και της Τεχνικής του Υπηρεσίας. Γιαυτό και θα πρέπει να υπάρξει καταρχήν πολιτική βούληση εξεύρεσης λύσης του θέματος και στη συνέχεια σοβαρής αντιμετώπισής του από πολλούς συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Περισσότερα σχετικά με την ερώτηση των τριών δημοτικών συμβούλων της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" μπορείτε να βρείτε εδώ: 
https://farosthermaikou.blogspot.com/2019/01/blog-post_62.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.