Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΣΗΕΜΘ για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

"Xωρίς αξιόπιστη δημοσιογραφία η δημοκρατία περιορίζεται", υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης σε μήνυμά της με αφορμή την 50η επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μια ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΕΣΗΕΜΘ έχει ως εξής:

"Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου.

Είναι συλλογική ανάγκη να αγωνιστούμε όσο πιο σθεναρά μπορούμε για να διασφαλίσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση. Η συμμετοχή του δημοσιογραφικού κόσμου στις εκδηλώσεις της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ένας από τους τρόπους να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι χωρίς αξιόπιστη δημοσιογραφία η δημοκρατία περιορίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.