Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για το κάμπινγκ και όχι μισόλογα

Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας,  προκειμένου η δημοτική αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν ονομαστικά αν συμφωνούν ή όχι με την τσιμεντοποίηση του χώρου καθώς και με το αίτημα να περάσει στα χέρια του Δήμου ο χώρος, έκτασης 161 στρεμμάτων, προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί εγκαταστάσεις για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς επίσης  και χώροι αναψυχής, απαίτησαν φορτικά από τη δημοτική αρχή οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ" στην ενημερωτική συζήτηση που οργανώθηκε για το θέμα αυτό την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

"Θέλουμε ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο ξεπούλημα του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ. Να πάρει ο καθένας την πολιτική ευθύνη. Να ψηφίσετε εάν πρέπει να αφεθεί ανενόχλητο το ΤΑΙΠΕΔ στο έγκλημα που πάει να διαπράξει σε βάρος της περιοχής και του συνόλου των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού", τόνισε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σπύρος Κουζινόπουλος. Επικρίνοντας έντονα τη διοίκηση του Δήμου που αθέτησε τη συμφωνία για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και επέλεξε την πλαδαρή "ενημερωτική συζήτηση. "Μια συζήτηση όπου κανείς δεν θα κάνει υπεύθυνη τοποθέτηση, δεν θα γραφτεί τίποτα στα πρακτικά, δεν θα υπάρξει καμιά ψηφοφορία. Τι συζητάμε τώρα; Ήρθαμε εδώ για φιλική κουβέντα με ρετσίνα, ούζο και τσίπουρο και λέμε απλώς τις απόψεις μας χωρίς να δεσμευόμαστε σε τίποτα;", ρώτηδε, για να προσθέσει:

"Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα θεσμικό όργανο, αυτό το θεσμικό όργανο το υπηρετήσαμε την περίοδο 2014-2019, δώσαμε σκληρούς αγώνες, πετύχαμε αρκετά πράγματα και αξιώναμε να υπάρχει πάντα υπεύθυνη πολιτική τοποθέτηση όλων των συμβούλων. Έτσι και τώρα. Αυτό που θέλουμε είναι να διαβάζουν αύριο-μεθαύριο τα παιδιά σας, τα εγγόνια , οι γείτονες και όλοι οι συνδημότες μας ποιοι συνέργησαν στο έγκλημα της καταστροφής του κάμπινγκ, ποιοι απεμπόλησαν τη δυνατότητα διεκδίκησης του χώρου από το Δήμο, ποιοι δέχτηκαν να δοθεί "μπιτ παρά" στα μεγάλα συμφέροντα. Και αντί να χαίρονται  οι δημότες το χώρο, να καρπώνεται τα οφέλη από την εκμετάλλευσή του ένας μεγαλοεπιχειρηματίας", τόνισε με έμφαση ο Σπ. Κουζινόπουλος.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, έστρεψαν τα βέλη του και κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Γ. Τσαμασλή, δηλώνοντας ότι θα είναι εσαεί υπόλογη απέναντι στην κοινωνία του Θερμαϊκού, καθώς αυτή ήταν που άνοιξε την κερκόπορτα για την επέλαση του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή. Και θύμισε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος κόμπαζε και κομπορρημονούσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι με τις ενέργειές του το ΤΑΙΠΕΔ ξανακίνησε το θέμα του κάμπινγκ, ενώ φιλικές προς αυτόν ιστοσελίδες ανέφεραν και το όνομα μεγάλου οικονομικού παράγοντα που κινούνταν για να αρπάξει αντί πινακίου φακής τα 161 στρέμματα της έκτασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, παρά τις φορτικές πιέσεις του ακροατηρίου αλλά και την υπόδειξη της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Πάττης Πασχαλίδου, ότι αυτό θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση έναντι του ΤΑΙΠΕΔ, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με αυτό το θέμα, απαντώντας ότι "θα το σκεφθεί". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.