Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Φόρος τιμής από την πολιτική ηγεσία στον Α.Χριστοδουλίδη


Φόρο τιμής από όλη την πολιτική ηγεσία στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, που έφυγε από κοντά μας νικημένος από την επάρατη νόσο και η κηδεία του, θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στα νεκροταφεία Καισαριανής.

Για έναν αγωνιστή με δραστήρια συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα της χώρας μας, που διακρινόταν για τη νηφάλια και ρεαλιστική σκέψη του έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.
«Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης», συνέχισε, «με την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό του, πρόσφερε πολλά στην ελληνική δημοσιογραφία από όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες βρέθηκε, μεταξύ των οποίων το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΕΡΤ».
«Χάσαμε, σήμερα, έναν εκλεκτό λειτουργό της δημοσιογραφίας. Έναν πατριώτη που πίστευε στην Ελλάδα και αγωνιζόταν για την επανένωση της Κύπρου.
Έναν ευγενή, έντιμο και αξιαγάπητο άνθρωπο. Γιατί ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, απ΄ όπου πέρασε, υπήρξε πρότυπο συμπεριφοράς, ήθους και αφοσίωσης σε απαράβατες αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ και σημείωσε: «Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Χούντας και μετά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο».
Τη βαθιά του λύπη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου. «Η εντιμότητα, το ήθος και η ευγένειά του, χαρακτήρισαν τη μακρά πορεία του στον δύσκολο χώρο της δημοσιογραφίας, τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του.
«Και πάντα ενεργός πολίτης, με αντιστασιακή δράση κατά της χούντας και με συνεπή πολιτική παρουσία στους δημοκρατικούς αγώνες ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Πιστός στις δημοκρατικές του αρχές, άφησε το βαθύ αποτύπωμά του σε όλες τις δημόσιες θέσεις που τον έταξε η Πολιτεία», συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η δημοσιογραφία έχασε έναν πραγματικό λειτουργό της. Η χώρα έχασε έναν ανιδιοτελή πατριώτη. Η προοδευτική παράταξη, στις πιο δύσκολες στιγμές της, έχασε έναν μαχητή των ιδεών της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.