Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Στον "αέρα" η σύμβαση του Δήμου Θερμαϊκού για τα LED

Νέα τροπή στην περιβόητη υπόθεση της προμήθειας φωτιστικών σωμάτων LED, από το δήμο Θερμαϊκού, αξίας 3.632.828 ευρώ, καθώς η Γενική Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου άσκησε αναίρεση κατά της υπ’ αριθμ. 609/2018 απόφασης του VI τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε θεωρήσει σωστή τη διαδικασία υπό την οποία έγινε η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού. Κι έτσι το θέμα θα εξεταστεί πλέον στις 6 Ιουνίου 2018 από την ολομέλεια του Ε.Σ.

Το εξωφρενικό στην υπόθεση, είναι ότι, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης στην ανάδοχο εταιρεία Dasteri Systems A.E., παρ' ότι γνώριζε, με έγγραφο που του είχε αποστείλει την προηγουμένη το Ελεγκτικό Συνέδριο, την αναίρεση της Γενικής Επιτρόπου.
Όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, υπέγραψε διότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και δεσμεύτηκε ότι "σε περίπτωση που υπάρξει αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τότε δεν θα προχωρήσει τίποτα".  
Σημειώνεται ότι αρχικά, το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε θεωρήσει ως "μη νόμιμους", τους περισσότερους "φωτογραφικούς" όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού. Αναφέροντας πως "δεδομένου ότι οι νομικές πλημμέλειες...καθιστούν μη νόμιμη την ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία, κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης". 
Κατά εκείνης της απόφασης, είχε ασκήσει προσφυγή ο δήμαρχος Θερμαϊκού, οπότε ήρθε το 6ο Τμήμα του Ε.Σ. και θεώρησε σωστή τη διαδικασία του διαγωνισμού, απόφαση την οποία τώρα προσβάλει με την αναίρεσή της η Γενική Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Με βάση και όλη αυτή την εξέλιξη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γ.Τσαμασλής, που αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ της προμήθειας των LED έναντι αυτού του τεράστιου ποσού, επέκρινε τη διοίκηση Μαυρομάτη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση. Ενώ ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξής του για ακύρωση αυτού του δύσοσμου διαγωνισμού, και τη σταδιακή προμήθεια λαμπτήρων LED με τιμές της αγοράς, που είναι τρεις και τέσσερις φορές χαμηλότερες από τις τιμές που ζητάει ο ανάδοχος του έργου.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.