Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ανακατατάξεις σε διοίκηση και πλειοψηφία του δήμου Θερμαϊκού

Θεόδωρος Τζέκος
Ανακατατάξεις στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αλλά και στην  παράταξη του δημάρχου  κ. Μαυρομάτη, με μία αλλαγή αντιδημάρχου και μία ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας.
Η αρχή έγινε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με τον δήμαρχο Θερμαϊκού να ανακοινώνει την αντικατάσταση του αντιδημάρχου καθαριότητας Θωμά Μπίρου με τον Νίκο Γιάκη και τον κ. Μαυρομάτη, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπ. Αδαμίδη να απονέμουν εύσημα στον αντικατασταθέντα αντιδήμαρχο για το έργο που προσέφερε.
Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπ. Κουζινόπουλος. αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Γιάκη για τα καθήκοντα που ανέλαβε, υπογράμμισε ότι έτσι όπως κατάντησαν το Δήμο, με το πρόβλημα των σκουπιδιών, τόσο η σημερινή δημοτική αρχή, όσο και η προηγούμενη, αφήνοντάς τον δίχως προσωπικό καθαριότητας και κυρίως χωρίς απορριμματοφόρα, η αντιδημαρχία Καθαριότητας κατάντησε να είναι σήμερα η πιό νευραλγική αντιδημαρχία του Δήμου, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργεί με ρυθμούς ρουτίνας. Ζήτησε δε να επισπευσθεί η προμήθεια των πέντε νέων απορριμματοφόρων, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε η δημοτική αρχή, με τον κ. Μαυρομάτη μάλιστα να δηλώνει ότι το πρώτο από τα οχήματα αυτά θα παραληφθεί τις επόμενες ημέρες, τα άλλα τέσσερα θα έρθουν μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αγορά άλλων δέκα νέων απορριμματοφόρων.

Ανεξαρτητοποίηση Θ.Τζέκου
Λϊγο μετά, με δήλωση που κατέθεσε στο Προεδρείο  ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θεόδωρος Τζέκος, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη "Θερμαϊκός-Νέα Πορεία" του δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη, κάνοντας λόγο για "έλλειψη  συνοχής και σύμπνοιας απόψεων, θέσεων και προθέσεων, που διασφαλίζουν μια αποτελεσματική παρουσία στη διοίκηση και γενικά στα κοινά του δήμου μας".
Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κΤζέκου, για την οποία ο κ. Μαυρομάτης δεν διατύπωσε κανένα σχόλιο, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού
                                 
ΔΗΛΩΣΗ
Στη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός νέα πορεία» βρίσκομαι από το ξεκίνημά της.  Στη διαδρομή αυτή των εννιά σχεδόν ετών μαζί με άλλα μέλη της ομάδας αφιερώσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και είχαμε καλές και κακές στιγμές, που κρίθηκαν και θα κριθούν από τους δημότες.
Δυστυχώς ωστόσο, θεωρώ ότι η ομάδα αυτή έχει πάψει προ πολλού να έχει τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Τα χαρακτηριστικά της συνοχής και της σύμπνοιας απόψεων, θέσεων και προθέσεων,  που διασφαλίζουν μια αποτελεσματική παρουσία στη διοίκηση και γενικά στα κοινά του δήμου μας. 
Για το λόγο αυτό και για άλλους λόγους που μπορούμε να αναλύσουμε εκτενέστερα, δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 3852 του 2010.
Σίγουρα  δεν είναι ευχάριστο να αποχωρείς  από μια ομάδα. Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι δεν είναι χρήσιμο να παραμένεις  σε κάτι που δε σε εκφράζει και θεωρείς ότι δεν έχει κάτι επιπλέον να προσφέρει, αφού πρώτα έχεις διατυπώσει εντός της ομάδας τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς σου. Είναι έντιμο λοιπόν και για τις δύο πλευρές να τοποθετούμαστε με σαφήνεια. 
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε  με θετικό πνεύμα και ειλικρινή διάθεση.
                                                
                                                          Ο δηλών δημοτικός σύμβουλος
                                                                 ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.