Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Κ. Νοτοπούλου: Επιλήσμονες και παραχαράκτες όσοι αμφισβητούν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ.

Η Κ.Νοτοπούλου καταθέτοντας λουλούδια στην αναθηματική πλάκα, το ξήλωμα της οποίας ζητούν κάποιοι ακροδεξιοί
Τη σφοδρή αντίδραση της Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Κουργιανίδη και Νασιούλα, αναφορικά με τις εκδηλώσεις εορτασμού της 30ης Οκτωβρίου, όταν προκλητικά ζήτησαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης να ξηλωθεί η αναθηματική πλάκα προς τιμή των ανταρτών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου 1944, θεωρώντας ότι η όλη εκδήλωση μονοπωλείται δήθεν από την Αριστερά.

Με τη φράση «Ενώ κάπου στην πόλη γιορτάζαμε το φως, (εννοώντας την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ) ενημερώθηκα πως στο Δημοτικό Συμβούλιο τρύπωσε το σκοτάδι», ξεκίνησε την ομιλία της η κ.Νοτοπούλου.
Η κ.Νοτοπούλου, αφού συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, αιρετούς και σημαίνουσες προσωπικότητες της πόλης ,καθώς και τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση τους, αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν περί αποκαθήλωσης της αναθηματικής πλάκας, με «ακροδεξιά θέρμη».
Επικαλέστηκε τον δημοσιογράφο-ερευνητή Σπύρο Κουζινόπουλο ,μέλος της ΟΕ  ο οποίος καυστικά σάρκασε «..οι Γερμανοί φύγανε ως τουρίστες και οι νεκροί στο Σέδες και το Δερβένι ήταν απλά τροχαία ατυχήματα»
Θεώρησε αδιανόητο να ακούγονται αυτές οι ιστορικές ανακρίβειες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από την Ο.Ε να τοποθετηθεί επί της σκοταδιστικής προσέγγισης του θέματος.
Αναφέρθηκε στο παρελθόν του εορτασμού (από το Θεοχάρη Μαναβή έως τον Σωτήρη Κούβελα) και ζήτησε το ζήτημα να τελειώσει πάραυτα.
Υπογράμμισε πως με την αναθηματική στήλη «η πόλη απελευθερώθηκε για δεύτερη φορά και η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί». Κατέληξε πως αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο  φέρει ακέραια την ευθύνη ενώπιον της αλήθειας και της ιστορικής δικαίωσης.
«Το θέμα πρέπει να τελειώσει σήμερα. Η ΟΕ πρέπει να πάρει θέση, ώστε οι σκοταδιστικές απόψεις να καταδικαστούν διά παντός»
Επιπλέον, υπεραμύνθηκε της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ ,ως ιστορικό γεγονός,σε πείσμα εκείνων που επιμένουν να αγνοούν την ιστορική πραγματικότητα ως επιλήσμονες και παραχαράκτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.