Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

"Ράπισμα" στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την Κορώνεια

Ως ράπισμα ενάντια στις ικανότητες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τη διάσωση και τη σωστή διαχείριση της λίμνης Κορώνειας θεωρεί η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα» και η οποία προβλέπει ότι το ΥΠΕΝ ορίζεται ως η μόνη αρμόδια αρχή για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας. 

Η ενέργεια αυτή αυξάνει τον κρατικό συγκεντρωτισμό και αφαιρεί από την τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει πολιτικές που την αφορούν, ενώ δικαιώνει όσους είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την αρχική εμπλοκή της Νομαρχίας και μετά της Περιφέρειας στο σχέδιο διάσωσης της λίμνης.
Η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», κατέθεσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για τη λίμνη Κορώνεια, ζητώντας επιπλέον διευκρινήσεις για τα έργα συντήρησης της Ενωτικής Τάφρου, για τα διασταλλάζοντα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης που καταλήγουν στον χείμαρρο Μπογδάνα, για τη δραστηριότητα του δι-επιστημονικού και δι-υπηρεσιακού «ολιστικού» οργάνου που συγκροτήθηκε από πέρυσι με συντονιστή τον κ. Βλαχοκώστα και για το κενό περιβαλλοντικής διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή που προκύπτει μετά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης. 
Η νέα πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, σημειώνει η περιφερειακή παράταξη, προφανώς αλλάζει τα δεδομένα, οδηγώντας σε νέες καθυστερήσεις και σε σύγχυση για έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ είναι άγνωστο το πώς θα μπορεί να γίνεται η παρακολούθηση από την… Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.