Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Φάμελλος ενημερώνει Δήμο Θερμαϊκού για τη διάβρωση των ακτών

Για τις δυνατότητες αδειοδότησης και χρηματοδότησης έργων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του δήμου Θερμαϊκού ενημερώνει, με επιστολή του, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή και το δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα, τους πληροφορεί για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για το θέμα αυτό βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε να απευθύνουν δύο ερωτήσεις για το ίδιο θέμα στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, ενώ σημειώνεται πως η αρχική απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι τα έργα προστασίας των ακτών δεν υλοποιήθηκαν διότι η εργολαβία του διαδρόμου προσαπογειώσεων ολοκληρώθηκε, οι ημερομηνίες εγκρίσεων παρήλθαν και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης των έργων προστασίας των ακτών.
«Μετά την πίεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάθεση δεύτερης ερώτησης, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του προβλήματος και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ως προς τη διάβρωση των ακτών, δήλωσε ότι πρέπει να  υπάρξει συνεργασία με τον δήμο για την από κοινού υλοποίηση των μέτρων προστασίας που περιλαμβάνονται στην ήδη εγκεκριμένη Ακτομηχανική Μελέτη, για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, καθώς και για την ταχεία εξεύρεση της σχετικής χρηματοδότησης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σκοπός της ερώτησης των βουλευτών, επισημαίνεται, ήταν αφενός να ενημερώσουν τον δήμο Θερμαϊκού ώστε να αναλάβει την απαραίτητη πρωτοβουλία και αφετέρου να υποχρεώσουν τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να δεσμευτεί γραπτώς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο Θερμαϊκού ότι παραμένουν στη διάθεση του δήμου και των πολιτών της περιοχής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών και την παρακολούθηση και έλεγχο του έργου των αρμόδιων Υπουργείων.
«Τόσο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν σοβαρότατες ευθύνες για τη μη υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο θα συνέβαλε στην ανάσχεση ενός αποδεδειγμένα επικίνδυνου φαινόμενου για την περιοχή ενώ γενικότερα απουσιάζει ή υποχωρεί η περιβαλλοντική πολιτική στη χώρα μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.