Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Αντίδραση για την καμπάνια «coronavirusfree» της ΠΚΜ

Αντέδρασε η περιφερειακή παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά" για την τουριστική καμπάνια «Η ΠΚΜ είναι coronavirusfree» που εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, θεωρώντας την ως παραπλανητική και επισημαίνοντας ότι  αυτά τα βήματα, στην εποχή του κορωνοϊού, πρέπει να γίνονται με προσοχή, επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον με διαβούλευση με τους ειδικούς.

Όπως αναφέρει η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά" σε ενημερωτικό της δελτίο:
Καταθέσαμε τον προβληματισμό μας για την εξαγγελθείσα από τον Περιφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας τουριστική καμπάνια με σύνθημα «Η ΠΚΜ είναι coronavirusfree». Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν έχει προηγηθεί συνεννόηση με τις αρμόδιες πολιτειακές αρχές, με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μην παγιδεύσουμε την ΠΚΜ σε μια παραπλανητική τουριστική καμπάνια, που θα συνοδεύεται, όπως μας έχουν συνηθίσει, από σημαντικό κόστος.
Στηρίζουμε καθετί που θα μειώσει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας θέλουμε όμως να γίνουν αυτά τα βήματα με προσοχή, επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον με διαβούλευση με τους ειδικούς, αλλά και το πολιτικό προσωπικό της ΠΚΜ για μια τόσο σημαντική προσπάθεια.
Με δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης Κοιτάμε Μπροστά Χρήστος Γιαννούλης επισήμανε  παράλληλα πως «αποτελεί εξίσου σημαντική προτεραιότητα η διασφάλιση μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους, για όσους απειλούνται με μακροχρόνια ανεργία λόγω της τουριστικής μείωσης, των επιχειρηματιών, αλλά και των μέτρων που χρειάζονται ώστε να παραμείνουν οι μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.