Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Με πάνω από 17 μαθητές το 75% των σχολείων της περιοχής, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού

Το 75% και πλέον των τμημάτων, στα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Θερμαϊκού, θα έχουν με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς πάνω από 17 μαθητές,  ενώ πάνω από τον αριθμό αυτό μαθητών είναι και το ένα τρίτο των τμημάτων των Δημοτικών σχολείων της περιοχής, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, υπογραμμίζοντας ότι και η καθαριότητα των σχολείων θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα αυτή τη χρονιά.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δεν θα πρέπει καμία τάξη να έχει πάνω από 17 παιδιά, ενώ είναι απαραίτητο να γίνουν αυξημένες προσλήψεις εκπαιδευτικών, να αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης των σχολείων και να υπάρξει αυξημένος αριθμός καθαριστριών για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού έχει ως εξής:
"Λίγες μόνο ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, είναι εμφανής η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ζούμε στη μόνη χώρα που, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις, πάγωσε τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσπαθεί να περιορίσει και τον αριθμό των αναπληρωτών. Η μόνη παρέμβαση είναι τα δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας (που δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία), κι αυτή μετά τη γενική κατακραυγή που ανάγκασε την κ. Υπουργό Παιδείας αναθεωρήσει τα περί "ατομικής ευθύνης. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για τους κινδύνους που εγκυμονεί το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα σχεδιασμό.
Στην περιοχή μας, στα σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού, το ένα τρίτο των τμημάτων των Δημοτικών σχολείων έχουν πάνω από 17 μαθητές, ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 75%. Η καθαριότητα των σχολείων θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα αυτή τη χρονιά, μια που θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός καθαριστριών για να διατηρούνται οι χώροι μέσα στα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται.
Καλούμε όλο το λαό, τους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε:
• Καμία τάξη με πάνω από 17 παιδιά
• Αυξημένες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται όλες οι τάξεις
• Αναζήτηση άμεσων λύσεων στο ζήτημα της στέγασης των σχολείων ώστε να είναι εφικτός ο μικρός αριθμός των μαθητών
Αυξημένος αριθμός καθαριστριών / καθαριστών για την ουσιαστική προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.