Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Oι ούλτρα "Μακεδονομάχοι" που έγιναν τώρα ... λοιμοξιολόγοι!

Αυτοί που το έπαιζαν ούλτρα "Μακεδονομάχοι" και έκαναν τα μύρια όσα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, οργανώνοντας μέχρι και επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών, τώρα παριστάνουν και τους ούλτρα... λοιμοξιολόγους, πρωτοστατώντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Και μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους ακροδεξιούς που συμμετείχαν σε σχετική διαδήλωση την οποία οργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, φέροντας την ένδειξη "Ιερός Λόχος" στην αμφίεσή τους, επιτέθηκαν, όπως καταγγέλει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), κατά συνεργείου της ΕΡΤ3 που κάλυπτε το γεγονός. 

Κάποιοι από αυτούς τους  ακροδεξιούς.... ξερόλες, προπηλάκισαν και απομάκρυναν βίαια δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από το σημείο όπου αυτοί περίμεναν κάποιον από τους διοργανωτές για να συνομιλήσουν μαζί του. Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ3  κατήγγειλαν το γεγονός σε αστυνομικούς και είμαστε περίεργοι να δούμε τις ενέργειες των οργάνων του κ. Χρυσοχοίδη. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει πολύ σωστά στην ανακοίνωσή του ότι "η προστασία των εργαζομένων στην Ενημέρωση είναι σταθερό και μεγάλης σημασίας καθήκον της Πολιτείας: η ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου διασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Ενώ περιστατικά όπως το παραπάνω, δεν αρκεί να αποδοκιμάζονται από την κοινωνία. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τους πρέπει να αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των ενεργειών τους". 
Και φυσικά, καθώς εδώ και δύο ημέρες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι διοργανωτές της κινητοποίησης, θα πρέπει οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές να κινηθούν τάχιστα, πράττοντας το καθήκον τους. Και φυσικά οι γονείς των μαθητών να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία που κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την υγεία και τη ζωή των μαθητών και του υπόλοιπου πληθυσμού
O «Ιερός Λόχος 2012 Θεσσαλονίκη» είναι ακροδεξιά οργάνωση εφέδρων που έχει δράση στη Θεσσαλονίκη και έκανε την εμφάνισή της κυρίως κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό. Τα μέλη της πήραν μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων, ενώ προσπάθησαν να ματαιώσουν θεατρικές παραστάσεις που δεν τους ήταν αρεστές. Ο "Ιερός Λόχος", φαίνεται να διατηρεί στενές σχέσεις με παράγοντες της "Χρυσής Αυγής".
Μέλη της οργάνωσης φαίνεται πως είχαν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια στην Κατερίνη, έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ομιλητή τον τότε Υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ όταν  έγιναν προσαγωγές σε εννέα μέλη τους, τότε ο υπόδικος βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Ηλίας Παναγιώταρος, έσπευσε να τους υποστηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.