Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Τόλη Παπαγεωργίου

 


Μεγάλη απώλεια για την Χαλκιδική, τη Βόρεια Ελλάδα και το κίνημα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί ο θάνατος του ηγέτη του αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού της Ολυμπιάδας, Τόλη Παπαγεωργίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Τ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής το 1931, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος στις Σκουριές. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 διεκδίκησε το Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αριστοτέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περισσότερα από 10 χρόνια έδινε "μάχη" με τον καρκίνο ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πολλαπλές μεταστάσεις σε ζωτικά όργανα.

Πρόσφατα, εγκρίθηκε ομόφωνα από τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης η πρόταση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης–Έβρου κατά των χρυσωρυχείων για την ανακήρυξη του Τόλη Παπαγεωργίου σε επίτιμο δημότη της Αλεξανδρούπολης.

"Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου μας, δεν είναι πια κοντά μας. Τον αποχαιρετούμε με το σήμα της νίκης, και την υπόσχεση των αγώνων για τον τερματισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε". Με αυτή την ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο Antigold που είχε ιδρύσει ο ίδιος, αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Απαλλαγή», αλλά και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ήταν επικεφαλής του αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή της περιοχής τους.


Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Αριστοτέλη

«Ως δήμαρχος, στο πρόσωπό του δεν αντιμετώπισα έναν αδιάλλακτο πολιτικό αντίπαλο, αλλά έναν συμπολίτη, συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίο μπορούσα να συζητώ, αντλώντας χρήσιμα στοιχεία ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

«Θα εισηγηθώ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραστεί αυτό σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία - σε συνεννόηση με τους οικείους του εκλιπόντος δεδομένων των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας - να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην επόμενη τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Σώματος» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.