Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Που πήγαν τα "25 εκατ. εμβόλια" του κ. Μητσοτάκη;


Ακούσαμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει περιχαρής στις 13 Νοεμβρίου, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα "παραπάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια εμβολίων για τον κορωνοϊό, κάποια από αυτά είναι διπλές δόσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε ενδεχομένως και περισσότερα".

Πέρασε μόλις ένας μήνας από τότε και έκπληκτοι παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί στα "Παραπολιτικά FM" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να λέει πως οι δόσεις για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή όπως είπε και μέσα στο Δεκέμβριο, θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα έρθουν στη χώρα μας μόλις 300.000 δόσεις εμβολίου που σημαίνει ότι μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άτομα. Μάλιστα ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως κακό νέο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Τι συμβαίνει λοιπόν και καταρρέει όλο εκείνο το αφήγημα που επιμελώς είχε στήσει η κυβέρνηση, ότι βρε αδελφέ, δεν πειράζει που δεν έχουμε επαρκείς κλίνες ΜΕΘ και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα έρθουν τα 25 εκατομμύρια εμβόλια για να μας σώσουν.!!

Δυο τινά πρέπει να συμβαίνουν στην περίπτωση: Ή ότι τα περί 25 εκατ. εμβολίων τα είχε ξεφουρνίσει αυθαίρετα το Μαξίμου, χωρίς επαρκή ενημέρωση ή πάλι ναι μεν οι Βρυξέλλες είχαν αναφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τον αριθμό αυτό, υπαναχωρώντας στη συνέχεια, χωρίς καμία αντίδραση του κ. Μητσοτάκη. Μια εξήγηση περί αυτού από την κυβέρνηση πρέπει να δοθεί, ώστε να ξέρουμε τις αληθινές διαστάσεις του θέματος αλλά και να μπορέσουμε να συμπεράνουμε το "ποιος παίζει τον παπά" στην ελληνικό λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.