Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Η επιστροφή με άδεια χέρια από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Πόσο περήφανος μπορεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επιστρέφει με άδεια χέρια από  τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού οι ηγέτες της ΕΕ, μας "έγραψαν" κανονικά, αγνόησαν την Ελλάδα και τα εθνικά της συμφέροντα και παρέπεμψαν εκ νέου στις καλένδες, την επιβολή κυρώσεων κατά της ταραχοποιού Τουρκίας.

Που είναι η "μάχη" που θα έδινε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προκειμένου τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να πάρουν θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα; Που πήγαν τα δημοσιεύματα των φιλικών του ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες και οι λεονταρισμοί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έφτανε στο σημείο να βάλει "βέτο" στις αποφάσεις, εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα για να σταματήσουν τα γκαγκστεριλίκια του κ. Ερντογάν; Που είναι οι συμμαχίες που έπρεπε να χτίσει η ελληνική κυβέρνηση με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου για να μας συμπαρασταθούν; Που είναι η διπλωματική προσέγγιση με τις άλλες χώρες της Βαλκανικής; Στο θέμα αυτό η ελληνική διπλωματία ζει την απόλυτη νιρβάνα της.

Για μία ακόμη φορά πρυτάνευσαν στους ευρωπαίους ηγέτες όχι η δικαιοσύνη, η σύνεση, η λογική και η αλληλεγγύη, αλλά τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά τους. Κι έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει για μια ακόμα φορά με άδεια χέρια καθώς οι ηγέτες της ΕΕ μας έκλεισαν κι αυτή τη φορά την πόρτα στα μούτρα, αποφάσισαν ότι δεν είναι η ώρα για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και περιορίστηκαν στη διατύπωση παραινέσεων και στην μεταφορά του ενδεχομένου επιβολής κυρώσεων τον Μάρτιο του 2021. "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι".

Όταν οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν σήμερα για τα αποτελέσματα της Συνόδου και ειρωνεύονται ότι "η Ελλάδα γύρισε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες" και ότι "η ΕΕ θέλει να δώσει μία ευκαιρία στην Τουρκία", μήπως είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.