Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Με την .. κουβερτούλα τους πήγαν σήμερα σχολείο μαθητές της Χαλάστρας

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν ξανά σήμερα το πρωί και οι μαθητές πήγαν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητες μάσκες και τα αντισηπτικά. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, οι μαθητές είχαν μαζί τους και την... κουβερτούλα τους!

Η διεύθυνση του σχολείου της Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν πριν τα μαθήματα, μετά το τέλος τους, στο διάλειμμα, αλλά και κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες που σύμφωνα με τι;ς προβλέψεις της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα πέφτει αρκετά. ίσως τότε χρειαστεί να έχουν μαζί τους και ... πάπλωμα

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων το κείμενο της διεύθυνσης του σχολείου προς τους γονείς.

Το έκαναν πρώτοι οι Γερμανοί

Τον περασμένο Οκτώβριο το μέτρο με τα ανοιχτά παράθυρο στις σχολικές αίθουσες εφαρμόστηκε στη Γερμανία. Στη συνέχεια, το είδαμε να συμβαίνει τον περασμένο Νοέμβριο στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας. Σε πολλά σχολεία της πόλης οι καθηγητές άνοιγαν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά για να ανανεώνεται ο αέρας. Η κυβέρνηση της Ελβετίας είχε μοιράσει σε 600 μαθητές από μία στρατιωτική κουβέρτα για να μην κρυώνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.