Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Μαρίνα Αρετσούς: " Ένας δημόσιος χώρος που έχουμε ανάγκη"

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Μαρίνα της Αρετσούς διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση "Καλαμαριά Αλλιώς"  την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον ομοτιμο καθηγητή της Πoλυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιάννη Κρεστενίτη και θέμα: "Μαρίνα Αρετσούς: Ένας δημόσιος χώρος που έχουμε ανάγκη".

Όpως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση "Καλαμαριά Αλλιώς", μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με την διαδικασία παραχώρησης της Μαρίνας σε ιδιώτη επενδυτή από το ΤΑΙΠΕΔ καθίσταται αναγκαία όσο ποτέ η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για να αποτρέψουμε αυτή τη δήθεν "επένδυση". 

Τη στιγμή που η πανδημία μας δίδαξε πόσο ανάγκη έχουμε τους δημόσιους και ελεύθερους χώρους η ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση της Μαρίνας θα πλήξει ακόμη περισσότερο μια πόλη που έχει ανάγκη να ανασάνει. 

Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει την οικοδόμηση 15.000 τ.μ. περίπου, τη δημιουργία ξενοδοχείου και κατοικιών εντός του χώρου της Μαρίνας ενώ εμβληματικά για την Καλαμαριά κτίρια όπως το Ρεμέτζο θα δοθούν προς  όφελος της επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.

"Εμείς ως δημοτική κίνηση απορρίπτουμε την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας και δηλώνουμε ότι οι δημόσιοι χώροι οφείλουν να ικανοποιούν τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά κέρδη", καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.