Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ν. Καπραβέλος: Η πανδημία θα ξεπεραστεί με τους υγειονομικούς όχι με τους αστυνομικούς


Στην ανάγκη αναγνώρισης των λαθών που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αναθεώρησης της στρατηγικής για να μη βιώσει η Αθήνα, την εφιαλτική κατάσταση που έζησε η Θεσσαλονίκη ,αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και τον Νίκο Ξυδάκη, ο διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Πριν δεν παίρναμε μέτρα και τώρα παίρνουμε λάθος μέτρα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η λήψη αστυνομικών μέτρων είναι λάθος. Τόνισε, μάλιστα, ότι «ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα βασικά όπλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα και οι έλεγχοι για την ανίχνευση των κρουσμάτων».

«Είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιούμε τα τεστ και να μην συνταγογραφούνται.  Είναι αδιανόητο, να μην ψάχνουμε το κρούσμα στις πηγές εκεί που δημιουργείται, την ίδια ώρα που κάναμε το τραγικό λάθος απομόνωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας το οποίο είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου. Είναι σαν να πηγαίνεις στον άρρωστο και να του λες να μην αναπνέει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιβαρυμένη κατάσταση στην Αττική, σημείωσε ότι «η Αθήνα είναι στα πρόθυρα της εφιαλτικής κατάστασης που βίωσε τον Νοέμβριο η Βόρεια Ελλάδα» και προειδοποίησε ότι «αν γίνει έκρηξη της πανδημίας στην Αττική θα μιλάμε για σοκ και δέος».

Υπογράμμισε ότι η Αθήνα μέχρι στιγμής έχει 20 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και υπενθύμισε ότι στην Βόρεια Ελλάδα που καταγράφηκαν τα περισσότερα θύματα ήταν στην Δράμα με 220 θανάτους ανά 100.000 μετά ακολούθησε η Θεσσαλονίκη με 120 ανά 100.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.