Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Προσπάθεια εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στην Κορμίστα από την πίσω πόρτα

Όταν κάποιοι με κοντή μνήμη λησμονούν το Ολοκαύτωμα της Κορμίστας από το ναζισμό και φασισμό

Την προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμφίπολης να παραχωρήσει αίθουσα του δημοτικού σχολείου της μαρτυρικής Κορμίστας σε ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση της περιοχής, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της "Χρυσής Αυγής", καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή  Σερρών  του ΚΚΕ.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο δήμαρχος Αμφίπολης όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξέφραζαν τη συμφωνία τους για την παραχώρηση της αίθουσας, λησμονώντας τα δεινά της Κορμίστας από το φασισμό και το ναζισμό, αποκορύφωμα των οποίων ήταν το Ολοκαύτωμα του χωριού από τους Βούλγαρους κατακτητές την 1η Οκτωβρίου 1941 και την εκτέλεση 91 κατοίκων του, ως μέρος των αντιποίνων για την εξέγερση της Δράμας.

Σύμφωνα με την καταγγελία η δημοτική αρχή με την παραχώρηση της σχολικής αίθουσας επιχείρησε να βάλει "από την πίσω πόρτα" τη Χρυσή Αυγή στην Κορμίστα. Προσπάθεια που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή μετά τις έντονες αντιδράσεις της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".     

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Προσπάθησαν να κάνουν την Κορμίστα ορμητήριο της Χρυσής Αυγής και πιάστηκαν στα πράσα!

Στην τελευταία, πριν τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αμφίπολης, στις 5-9-2023, η Δημοτική αρχή του κ Φραστανλή, έφερε για ψήφιση την παρακάτω αίτηση : «παραχώρηση αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Κορμίστας, ως ΕΔΡΑ, για το επονομαζόμενο "ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΜΑΝΕΩΝ, ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ". 

Το συγκεκριμένο "ΚΙΝΗΜΑ", εκπροσωπούσε ο πολύ γνωστός, πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής (του οποίου το όνομα «ξέχασαν» να αναγράψουν στις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου). Το καταστατικό του "κινήματος", δεν είχε βέβαια, ούτε καν έγκριση από το Πρωτοδικείο, αλλά συνοδευόταν από τη θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορμίστας και την θετική εισήγηση του Προέδρου του (και εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη του κ Μελίτου). 

Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού για την «απίστευτη τύχη» του «εγκαταλελειμμένου με σπασμένα τζάμια  σχολείου της Κορμίστας», που επιτέλους «θα βρει προστασία και φροντίδα από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ», πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων, εκθείαζαν τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, θαύμαζαν τη διάθεση του εθελοντισμού και των δράσεων που υπόσχεται (σημείωση: διαβάστε το καταστατικό και θα καταλάβετε τι πρεσβεύουν), δίνοντας τη συγκατάθεσή τους , ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, λαλίστατοι ως εκείνη την ώρα  σε άλλα θέματα του ΔΣ, παρέμεναν εκκωφαντικά σιωπηλοί!

Και ενώ ο κ Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ, εξέφραζαν τη συμφωνία τους για την ¨παραχώρηση¨,  η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, και συγκεκριμένα της Άντσιου Άννας, ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Η επικεφαλής, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και ποια είναι τα σχέδιά τους, ανέτρεψε όλο το «σκηνικό της ωραίας ατμόσφαιρας» που εξελισσόταν. 

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν εκτεθεί, αποφάσισαν την αναβολή του θέματος. Προσέξτε: δεν είπαν ΟΧΙ! Απλώς ανέβαλαν τη συζήτηση γιατί « δεν ήξεραν» λένε……

Κανέναν δεν πείθουν ! Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και τον Τύπο, θα ήταν αρκετά!!!

Με δυο λόγια ,μας έδειξαν τι είναι ικανοί να κάνουν για μια χούφτα ψήφους. Αποκάλυψαν ότι η ανάγκη για ψήφους υπερτερεί της προστασίας  της ιστορίας μας, των δημοτών, των παιδιών μας, της λογικής.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ! Δείξτε τους ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας προκειμένου να εκλεγούν!

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους Δημότες του Δήμου Αμφίπολης και τους θυμίζει πως σε ένα ιστορικό χωριό όπως η Κορμίστα, που κάθε σπίτι έχει και έναν το λιγότερο ΝΕΚΡΟ, από την κτηνωδία του φασισμού, τα ναζιστικά μορφώματα δεν χωρούν! 

Είναι χρέος όλων να προστατέψουμε την περιοχή μας από τους ναζί φασίστες που επιχειρούν με τα προσχήματα του εθελοντισμού και κρύβοντας τους πραγματικούς τους σκοπούς  στο εσωτερικό των «ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ» τους, να ζυμωθούν με τα παιδιά μας, μέσα στις μικρές κοινωνίες μας, για διαμορφώσουν νέες συνειδήσεις. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά ιδεολογήματα, να διαμορφώσουν μια νεολαία που δε θα αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της και τα δικαιώματά της, αλλά θα είναι παραστρατιωτικό μπουλούκι εξυπηρετώντας τις ανάγκες των λίγων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με τον πόλεμο να εξελίσσεται στη γύρω περιοχή και μάλιστα με χώρες που οι ναζί εθνικιστές βρίσκονται στην εξουσία,  τέτοιες «αποφάσεις» είναι επικίνδυνες για τον λαό μας 

Η παρ’ ολίγον και τυπικά συναίνεση της Δημοτικής αρχής αλλά και η ΣΙΩΠΗ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ όλων των υπολοίπων παρατάξεων απέναντι στους φασίστες, έδειξε πως τελικός τους σκοπός ήταν και είναι: «που θα παν αυτά τα ψηφαλάκια»!

Καλούμε τους Δημότες της Αμφίπολης αλλά και των υπολοίπων δήμων της ΠΕ Σερρών να επαγρυπνούν! 

Να μη δώσουν βήμα σε όλους αυτούς τους φασίστες, και να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις που σκοπό έχουν την συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό μας. 

Να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει στις 8 Οκτώβρη, όλα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ  στους Δήμους και την Περιφέρεια Σερρών. 

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αμφίπολης με επικεφαλής την Άντσιου Άννα, στη Νέα Ζίχνη  με την Μπρούντζιου Ζωή, τη Βισαλτία με τον Τσομετζίδη Παναγίωτη, τη Σιντική με την Ιωαννίδου Μαρία, τον Εμ. Παππά με τον Νικητόπουλο Στέργιο, τις Σέρρες με επικεφαλή την Τούσκα Ελένη.

Για Δημάρχους δίπλα στο λαό, που προστατεύουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Που λύνουν τα προβλήματα και παλεύουν συλλογικά μαζί με τους Δημότες για την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που θα είναι «κόντρα» στα κοστολογημένα τους προγράμματα και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της φτώχειας.

Χωρίς κρυφούς «ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ  ΙΠΠΟΥΣ» , έντιμα και αταλάντευτα!". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.