Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Απώλεια για το προοδευτικό κίνημα ο θάνατος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 με ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του αγωνιστή του αριστερού προοδευτικού κινήματος Παναγιώτη Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Εξαπλάτανο Πέλλας το 1938. Σπούδασε στην Σχολή Οικονομικών-Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στη Νεολαία Μπέρτραντ Ράσσελ και στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη. Εξορίστηκε κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, από το 1967ως το 1970 στη Γυάρο και στη Λέρο.

Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Παπαδόπουλου το 1975 και στη συνέχεια με τον συνδυασμό του Θανάση Γιαννούση.

Υπήρξε στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Εποχή» έως το 1990. Εργάστηκε προδικτατορικά στο ιστορικό βιβλιοπωλείο «Θεμέλιο» και διατήρησε για πολλά χρόνια βιβλιοπωλείο στο κέντρο της πόλης.

Ήταν δραστήριος ορειβάτης και μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΟΣ).

Η πολιτική κηδεία και ο αποχαιρετισμός του έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε για αποτέφρωση στη Ριτσώνα.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Παναγιώτη Παπαδόπουλου εκδόθηκε και από τον  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.