Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η άρνηση του Πέτρου, ο Πόντιος Πιλάτος και το κάμπινγκ

To περιστατικό με τον Απόστολο Πέτρο, όπως αυτό περιγράφεται στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΚΣΤ΄(26), 57-75, που απαρνήθηκε τον Ιησού την ώρα που αυτός δικάζονταν σε θάνατο από τους Αρχιερείς, είναι εξόχως διδακτικό. Όταν ρωτήθηκε εάν ήταν μαζί με τον Ιησού τον Ναζωραίο, εκείνος τρεις φορές το αρνήθηκε με όρκο, λέγοντας  «Δεν ξέρω τον άνθρωπο». Αμέσως ένας πετεινός λάλησε και τότε θυμήθηκε ο Πέτρος το λόγο του Ιησού, που του είχε πει: «Πριν ο πετεινός λαλήσει, τρεις φορές θα με απαρνηθείς». 

Έτσι γίνεται και με κάποιους άλλους "Πέτρους" (αλλιώς τους λένε, αλλά τέλος πάντων). Που έστω και χωρίς πετεινό, άλλα έλεγαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια για το θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, άλλα ψεύτικα έταζαν στους δημότες του Θερμαϊκού για να τους ψηφίσουν, αλλά τώρα  κάνουν στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό. Και όταν τους ρωτάς γιατί αθετούν τώρα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, προσπαθούν να δικαιολογηθούν ψελλίζοντας διάφορα ότι "άλλαξαν οι εποχές" ή πάλι ότι τότε δεν είχαν καταλάβει, ενώ τώρα μετά τις συναντήσεις τους με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει το τι συζητήθηκε εκεί και τι δεσμεύσεις αναλήφθηκαν) δείχνουν να "ανένηψαν".

ΟΙ Πόντιοι Πιλάτοι του Θερμαϊκού μπορεί να "νίπτουν τας χείρας των", όμως οι κάτοικοι της περιοχής και όλοι οι Θεσσαλονικείς με το αλάνθαστο κριτήριό τους δεν πρόκειται να δεχτούν το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Και όσοι συνεργούν σ' αυτό, ας έχουν το κρίμα στο λαιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.