Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η αποχώρηση Αλεξανδρή, η διαδοχή και η αισιοδοξία Μαυρομάτη

Να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαίου, ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, κατά την κοπή βασιλόπιτας της παράταξής του ο δήμαρχος ΘερμαΪκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Και μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, δήλωσε ότι θα στηρίξει οποιονδήποτε από τους συνεργάτες του θελήσει να ηγηθεί της παράταξης.

Ήταν σωστή, η κίνηση αυτή του γιατρού Αλεξανδρή. Μπροστά σε μία ενδεχόμενη ατιμωτική εκλογική ήττα, ήταν προτιμότερη η τιμητική αποστρατεία, καθώς όλα έδειχναν ότι αν διεκδικούσε εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα, η παράταξή του θα οδηγούνταν σε ένα βατερλό. Όχι κατ΄ανάγκη εξ αιτίας δικής του υπαιτιότητας. Αλλά όπως έγιναν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την δραματική περικοπή των πόρων, ακόμη και ο πλέον ικανός και πετυχημένος στο παρελθόν δήμαρχος, φαίνεται ως αποτυχημένος στα μάτια των απλών πολιτών. Καθώς αναγκαστικά, λόγω έλλειψης πόρων,  έχουν ατονίσει οι σημαντικότερες δραστηριότητες των δήμων, όπως είναι η καθαριότητα και τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας. Και οι δήμοι οδηγούνται στο να εκδίδουν μόνο πιστοποιητικά ή να καθορίζουν δυσβάστακτα δημοτικά τέλη.
Με γενναιότητα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στις δύο τετραετίες που ήταν δήμαρχος ο Γιάννης Αλεξανδρής, την πρώτη στον παλιό δήμο Θερμαϊκού, (που περιλάμβανε μόνο Περαία, Ν.Επιβάτες και Αγία Τριάδα) και αυτή την τετραετία στον ενιαίο πλέον δήμο, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, έβαλε το δικό του, μικρό έστω, λιθαράκι για την προκοπή του τόπου.
Το δύσκολο πρόβλημα βέβαια από εδώ και πέρα, θα είναι η διαδοχή στην παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» και πιο συγκεκριμένα του προσώπου που θα ηγηθεί για την εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαίου. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα, που έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των μελών της παράταξης, ελπίζουμε ήρεμα και νηφάλια τα μέλη της να σκεφθούν για τη διαδοχή του κ. Αλεξανδρή και να αποφασίσουν για τον νέο ηγέτη της παράταξης.
Η καλύτερη ενδεχομένως εξέλιξη, θα ήταν η ανάδειξη του νέου επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου, να προέλθει μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης, αποφεύγοντας «προσχωρήσεις» και «μεταγραφές», οι οποίες αμφιβάλουμε αν μπορούν να τη βοηθήσουν στην εκλογική μάχη. Αντιθέτως, στους κόλπους της διαθέτει η ίδια ικανότατα στελέχη, αν δούμε ένα-ένα τους σημερινούς αντιδημάρχους ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το ζητούμενο βέβαια είναι να κάνουν το μεγάλο άλμα και να δεχθούν να ηγηθούν της παράταξης.

Αισιοδοξία στην παράταξη Μαυρομάτη
Πάντως, όλες αυτές οι εξελίξεις, ευνοούν ακόμη περισσότερο τον σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος, υπό τα σημερινά δεδομένα, διαφαίνεται ως ο επικρατέστερος νικητής της εκλογικής μάχης. Η πρώτη συνάντηση της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», της οποίας ηγείται ο κ. Μαυρομάτης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΚΑΠΗ της Κερασιάς, με τη συμμετοχή 70 περίπου στελεχών και μελών της, έδειξε ότι υπάρχει κλίμα ενθουσιασμού στους κόλπους της. Ένας ενθουσιασμός που τροφοδοτείται όχι μόνο από τις εξελίξεις στους κόλπους της σημερινής διοίκησης του δήμου, αλλά και από την διστακτικότητα με την οποία διάφοροι πολιτικοί χώροι και προσωπικότητες της περιοχής, αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όλα αυτά, συντείνουν στο να διαμορφώνεται μία ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση αναφορικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην περιοχή. Και το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 18 Μαίου, που θα προσέλθουμε στις κάλπες, θα γνωρίσουμε μία ιδιαίτερα «καυτή» άνοιξη στο δήμο Θερμαϊκού

4 σχόλια:

  1. Παντως η αποκομηδη των σκουπιδων ο φωτισμος και γενικα η καθαριοτητα ειναι δαπανες ανταποδοτικες και καλοπληρωμενες απο τους δημοτες ενω η παρουσα διοικηση δεν ανταποκριθηκε στις στοιχειωδης υποχρεωσεις διαχειρισης των παραπανω υποχρεωσεων της. Αρα ποροι υπηρχαν η ανικανοτης ομως περισευει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος στον ευρύτερο δήμαρχο. Αρχίσαμε να αναπολούμε το Ματζάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.