Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μείωση δημοτικών τελών 37% σε 7 χρόνια

Τη στιγμή που σε άλλους δήμους "γδέρνουν" τους δημότες
Σε μείωση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 5% για τα νοικοκυριά και σε μείωση των τελών κοιμητηρίων κατά 15% προχωρά το 2018 ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα τέλη στάθμευσης οχημάτων και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

Το θέμα των τελών συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δήμου Θεσσαλονίκης με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, να υπογραμμίζει πως στα εφτά χρόνια της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη "έχουμε μειώσει τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματικούς χώρους κατά 33% και τα δημοτικά τέλη στις οικίες κατά 37%. Δεν είναι αμελητέες οι μειώσεις, τις οποίες έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο".
'Οσο για τις μειώσεις στα τέλη κοιμητηρίων η κ.Αγγελίδου πρόσθεσε πως "φέτος γίνεται μια μείωση της τάξης του 15%, ενώ πέρσι μειώσαμε τα τέλη κατά 10%. Δεν είχαν γίνει ποτέ μειώσεις".
Ο επικεφαλής των "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε γενική κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη υπογραμμίζοντας πως "στο κομμάτι της ανάπτυξης η βαθμολογία είναι μηδέν, ενώ δεν υπάρχει πλάνο στο θέμα λειτουργίας της πόλης", ενώ για "φοροεισπρακτικά χαράτσια" έκανε λόγο ο Γιάννης Δελής εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας των νοικοκυριών θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 5% για τον επόμενο χρόνο. Επομένως, για τις κατοικίες και κοινόχρηστα πολυκατοικιών στην Α' ζώνη η τιμή ορίζεται σε 1,82 ευρώ ανά τμ από 1,91 που ήταν και στη Β' ζώνη σε 1,37 ευρώ ανά τμ από 1,44. Για τα φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου η τιμή διαμορφώνεται το 2018 σε 0,97 ευρώ ανά τμ από 1,02.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.