Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κουρτέσης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κουρτέσης, πρώην πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στις οποίες ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών. Με ανακοινώσεις τους οι δύο φορείς, τον χαρακτηρίζουν εξωστρεφή και έντονα ευρωπαϊστή.

Το ΔΣ του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που συνήλθε έκτακτα, αποφάσισε να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και να  κατατεθεί χρηματικό ποσό εις μνήμην του. Υπενθυμίζει, ότι ο Βασίλης Κουρτέσης, διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΘ από το 1993 έως το 1996, πρόεδρος της Helexpo από το 1999 έως το 2001, ενώ από το 2001 μέχρι το 2003 ήταν παράλληλα πρόεδρος και της ΔΕΘ και της Helexpo.

Ο ΣΒΒΕ στο ψήφισμά του αναφέρει ότι ο εκλιπών προσέφερε ιδιαίτερα σημαντικό έργο στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα, μέσα από τη θέση του στο Σύνδεσμο, αλλά και άλλες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε στη διάρκεια της ζωής του. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι στη διάρκεια της θητείας του στην προεδρεία του ΣΒΒΕ, ο σύνδεσμος έγινε ο Εθνικός Σύμβουλος για όλη την Ελλάδα των εκδηλώσεων διεθνικής συνεργασίας της ΕΕ «Εuropartenariat» με κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα το Εuropartenariat Thessaloniki 1992. Επίσης, υπογραμμίζει ότι με δική του πρωτοβουλία ο σύνδεσμος ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη της ΕΕ, ενώ καταλήγοντας τονίζει ότι ο Βασίλης Κουρτέσης προσέδωσε στον ΣΒΒΕ τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.