Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Επιτυχία γνωρίζει η 31η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Πολύχρωμα φυτά και λουλούδια, εντυπωσιακές συνθέσεις και είδη ανθοκομίας περιλαμβάνει η  31η Ανθοκομική ΄Εκθεση Καλαμαριάς που οργανώνει η Δημοτική Εμπορική Τουριστική  Επιχείρηση Καλαμαριάς, η οποία  εγκαινιάστηκε  την Τετάρτη από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη και λειτουργεί στο χώρο της πλαζ Αρετσούς. Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και έντεχνων τραγουδιών από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλαμαριάς «Η ΚΗΦΙΣΣΙΑ»

Η ανθοκομική, με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της ελληνικής και ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας, αποτελεί  έναν από τους πλέον αγαπημένους θεσμούς με τους οποίους ο Δήμος Καλαμαριάς επί 31 συνεχή χρόνια  υποδέχεται την άνοιξη,  δίνει στους  επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα είδη φυτών καθώς αλλά και σημαντικές καινοτόμες δράσεις πλαισιωμένες με πλούσιες  πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. 
Σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου στις 19.00 ο Πολιτιστικός Κοινωνικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «DANCE FANTA SY» θα ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες με μοντέρνους χορούς, jazz και μαζορέτες, ενώ στη συνέχεια η Χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσει και θα ακολουθήσει επί σκηνής Διεθνή χορωδία με ακούσματα από τις χώρες της Μεσογείου.
Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19.00  ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φοίνικα Καλαμαριάς θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς , στη συνέχεια θα εμφανιστεί η Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς από την Πόλη. Η βραδιά θα κλείσει με Latin, ευρωπαϊκούς και ελληνικούς ρυθμούς από τον Μορφωτικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Καλαμαριάς «ΡΥΘΜΟΣ».
Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 18.30 στη σκηνή θα εμφανιστούν τα Παιδικά Τμήματα Παραδοσιακών Χορών από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Λίγο αργότερα στις 19.00 ο Σύλλογος Κουριωτών «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» θα παρουσιάσει αγαπημένους χορούς από την Προποντίδα και τα παράλια της Μ. Ασίας και αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου  «ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ» θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο, τα Θράκη και τα Νησιά.
Την Δευτέρα 30 Απριλίου στις 19.00 η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις  ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη».
Την Τρίτη 1η Μαΐου   από τις 11.00 το πρωί θα ξεκινήσει το  πρωτομαγιάτικο γλέντι με  ζωντανή μουσική από συγκρότημα που θα παίξει ελληνικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.
Το ωράριο της έκθεσης είναι:  
Καθημερινές: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:30
Σαββατοκύριακα και Πρωτομαγιά: 10:00 – 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.