Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ποσό 59.531 ευρώ για σταμπωτούς πεζόδρομους σε ... χωράφια

Το ποσό των 59.531,82 ευρώ, διέθεσε ο δήμος Θερμαϊκού για να κατασκευάσει σταμπωτούς πεζόδρομους σε κάποια δρομάκια της Νέας Μηχανιώνας, στα οποία υπάρχουν μία ή δύο το πολύ κατοικίες, αλλά περιβάλλονται από αδιάθετα οικόπεδα ή χωράφια !

Η μελέτη που είχε συνταχθεί για τα έργα αυτά ακόμη από το 2016 και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, περιλάμβανε εργασίες εκσκαφών, καθαιρέσεων υποβάσεων και σταμπωτών δαπέδων. Ο προϋπολογισμός, ήταν της τάξεως των 135.300 ευρώ, αλλά όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπήρξε έκπτωση της τάξεως του 56% κι έτσι το τελικό ποσό έπεσε στις 59.531,82.
Σε παρατήρηση των δημοτικών συμβούλων της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" γιατί επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι αραιοκατοικημένοι δρόμοι της Νέας Μηχανιώνας για να αποκτήσουν σταμπωτό οδόστρωμα, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη δεκάδες πυκνοκατοικημένοι χωματόδρομοι ή κακοκατασκευασμένοι, γεμάτοι με λακκούβες και χωρίς πεζοδρόμια οδοί, η απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο  Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ότι... τυχαία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δρόμοι και πως μελλοντικά, όλοι οι πεζόδρομοι της πόλης θα γίνουν σταμπωτοί.
Όπως και στο παρελθόν υπογράμμισε η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού", δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία παρόμοιων έργων, αρκεί αυτά να κατασκευάζονται με βάση ένα προγραμματισμό και όχι αποσπασματικά. Και φυσικά, προσφέροντας το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος σε μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας. 
ΟΙ δρόμοι στους οποίους κατασκευάσθηαν σταμπωτά είναι οι : Έβρου, Μαρίας Ιορδανίδου, Αώου, Μυστρά. Κισσούντος, Ψαθά, στους οποίους τα δάπεδα έχουν τοποθετηθεί και γυαλίστηκαν με λούστρο. 
Όπως είχε αναφέρει τον περασμένο Δεκέμβριο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, αυτά τα σταμπωτά "θα προσδώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα και μια κομψότητα στην περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.