Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Διαδημοτική σύμβαση δίνει τέλος στην "κόντρα" των δήμων Θέρμης-Θερμαϊκού

Επιλύεται η διένεξη που υπήρχε μεταξύ των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού,  σχετικά με την εξυπηρέτηση των δημοτών του Θερμαϊκού από την Πολεοδομία Θέρμης, μετά και τη σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο δήμαρχοι, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Μαυρομάτης και εγκρίθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Όπως προβλέπει η σύμβαση, ο δήμος Θέρμης θα παρέχει διοικητική υποστήριξη προς τον Δήμο Θερμαϊκού για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Πολεοδομίας και του Τμήματος ΤΕΚ (Τεχνικού ελέγχου κατασκευών), διαθέτοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση των εργασιών και γραμματειακή υποστήριξη.
Ο δήμος Θερμαϊκού, από την πλευρά του, θα διαθέσει έναν υπάλληλο ειδικότητας μηχανικών ΠΕ/ ΤΕ, για να απασχοληθεί στο Τμήμα ελέγχου κατασκευών και το Τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης της πολεοδομίας  Θέρμης, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Θερμαϊκού.
Επίσης, θα διαθέσει έναν διοικητικό υπάλληλο, καθώς και έναν οδηγό, ο οποίος με υπηρεσιακό όχημα θα φροντίζει για τις μετακινήσεις των δύο παραπάνω υπαλλήλων, στον τόπο των αυτοψιών στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, μία φορά την εβδομάδα.
Ο δήμος Θερμαϊκού βαρύνεται με το σύνολο των δαπανών που απαιτούνται για την εφαρμογή αυτής της σύμβασης, ενώ θα είναι υπόχρεος για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση της διαδημοτικής συνεργασίας στο Τ.Ε.Ε. Αρμόδιος για την παρακολούθηση της σύμβασης εκ μέρους του δήμου Θερμαϊκού, θα είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.