Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Φασιστοειδή βανδάλισαν την αναθηματική πλάκα της 30ης Οκτωβρίου

Φασιστοειδή, βανδάλισαν και πάλι την αναθηματική πλάκα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, που είναι τοποθετημένη στη λεωφόρο 30ης Οκτωβρίου, δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο, και μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, με την είσοδο των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην πόλη, την 30η Οκτωβρίου 1944. 

Σημειωτέον ότι είναι η πολλοστή φορά που ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία βεβηλώνουν την αναθηματική στήλη, ενοχλημένα από την αφιέρωση που αναγράφεται πάνω σ' αυτή: "Μνήμη μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944". 
Άμεση ήταν η αντίδραση πολλών Θεσσαλονικέων όταν πληροφορήθηκαν το νέο βανδαλισμό της αναθηματικής πλάκας. "Η ιστορία δεν διαγράφεται", έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: "Η ιστορία δεν μουτζουρώνεται". Και η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: "Ότι και να κάνουν η ιστορία δεν μουντζουρώνεται,η μνήμη υπάρχει και θα την διαφυλάξουμε. Άντε ας καθαρίσουν τουλάχιστον την πλάκα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.