Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ελλείψεις σε Λύκεια του Ν.Θεσσαλονίκης καταγγέλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σοβαρά κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία δημιουργούν μαθητές «δύο ταχυτήτων» στην ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου τουλάχιστον εννέα ΓΕΛ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση λόγω της μη έγκρισης ή ξαφνικής διακοπής της λειτουργίας Τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού.

Αυτό αναφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα :
1) ΓΕΛ Αδένδρου 2) ΓΕΛ Καλοχωρίου 3) ΓΕΛ Αγ. Γεωργίου (Ασπροβάλτα)  4) ΓΕΛ Μαδύτου  5) ΓΕΛ Ρεντίνας (Σταυρός) 6) ΓΕΛ Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι)  7) 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις (Κολχικό) 8) ΓΕΛ Σοχού  9) 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου, στο οποίο δεκάδες μαθητές, 18 εκ των οποίων στη Γ΄ τάξη, που ετοιμάζονται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα βασικών  μαθημάτων, όπως είναι η Χημεία, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική λόγω κενών σε καθηγητές, γεγονός που τους θέτει εκτός συναγωνισμού σε σχέση με τους συνυποψήφιους τους άλλων σχολείων.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού, μεταξύ άλλων και στο συγκεκριμένο ΓΕΛ. Παράλληλα, δεν  εγκρίνονται  από τη Διεύθυνση και νέες πιστώσεις για αναπληρωτές καθηγητές, με αποτέλεσμα τα  κενά διδασκαλίας να εντείνονται συνεχώς.
Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα τη Δώρα Αυγέρη, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης, με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητούν την  άμεση λήψη μέτρων ώστε να καλυφθούν τα κενά διδασκαλίας στα ΓΕΛ της ευρύτερης περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και την έγκριση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού ώστε οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δώρα Αυγέρη, Λευτέρης Αβραμάκης, Καλλιόπη Βέττα, Χαρά Καφαντάρη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Φίλης και Ραλλία Χρηστίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.