Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Υπήρχε έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού για τον «Τζόκερ»;

H αποκάλυψη για ύπαρξη εγγράφου του Υπουργείου Πολιτισμού που είχε εκδοθεί την 1η Οκτωβρίου, συνιστώντας στους υπευθύνους μεγάλων κινηματογράφων της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην παρακολουθήσουν την ταινία «Τζόκερ» ανήλικοι, δίνει νέες διαστάσεις στο θέμα.

Κι αυτό καθώς αμφισβητείται πλέον το επιχείρημα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού περί υπερβολικού ζήλου δύο υπαλλήλων, ενώ ενισχύεται η εκδοχή της σχεδιασμένης αντίδρασης των αρχών. Εκδοχή που καθιστά πιθανότερη και δήλωση του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΕΛΛΩ για επέμβαση δεκάδων αστυνομικών, προκειμένου να εντοπισθεί και να απομακρυνθεί από την αίθουσα ένας ανήλικος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. η συγκεκριμένη έγγραφη σύσταση, η οποία εκδόθηκε δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα, εστάλη στην εταιρεία διανομής και κατόπιν σε όλους τους κινηματογράφους. Όπως ανέφερε, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή του «Τζόκερ» στην Αμερική, θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην παρακολουθήσουν την ταινία ανήλικοι.
Βάσει του εγγράφου, θα έπρεπε να γίνονται έλεγχοι στα γκισέ, για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Έλεγχοι θα έπρεπε να γίνονται και από τους αιθουσάρχες. Στους κινηματογράφους υπάρχουν δύο σημεία ελέγχου: ένα στα γκισέ και ένα στον έλεγχο του εισιτηρίου που γίνεται πριν την είσοδο στις αίθουσες. Η συγκεκριμένη σύσταση είχε αρκετά χρόνια να εκδοθεί για κάποια ταινία και αποδεικνύει ότι το υπουργείο Πολιτισμού είχε παρακολουθήσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία «Τζόκερ» στην Αμερική. Ανάλογη σύσταση είχε γίνει πριν από αρκετά χρόνια για ταινία θρίλερ.
Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι  οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους στους κινηματογράφους επέδειξαν το συγκεκριμένο έγγραφο, που ουσιαστικά «υπενθύμιζε» την εφαρμογή του νόμου του 1937. Μάλιστα, το επίμαχο έγγραφο συμπεριλήφθη στη δικογραφία που συντάχθηκε για τους κατηγορουμένους γονείς των παιδιών που προσήχθησαν από αίθουσα κινηματογράφου στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.