Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μήπως ήρθε η ώρα του "Παναγία";

Στην έκρηξη του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, στις αρχές Μαρτίου 2020, ζητούσαμε να προχωρήσει τάχιστα από την  κυβέρνηση η επισκευή και επαναχρησιμοποίηση του πρώην νοσοκομείου "Παναγία" στη Νέα Κρήνη, για τη φιλοξενία ασθενών με covid-19. Έκτοτε πέρασαν πέντε πολύτιμοι μήνες χωρίς να γίνει το παραμικρό από τους αρμόδιους, δίχως να προστεθεί ούτε μία επιπλέον κλίνη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος γιατρός. Ο Θεός να βάλει το χέρι του ώστε να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το δεύτερο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών.

Κι' όμως το εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην νοσοκομείου "Παναγία", με δυνατότητα φιλοξενίας 200 και πλέον ασθενών, μαζί με αυτό του άλλοτε Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων, στα οποία μπήκε λουκέτο το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, θα μπορούσαν μετά από την επισκευή τους, το ΑΧΕΠΑ και τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που ευχόμαστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα υπερπληρότητας με την έξαρση της πανδημίας.
Οι αιτιάσεις ότι πλέον το κτιριακό συγκρότημα του "Παναγία", που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της ανατολικής περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ανήκει πλέον στην ιδιοκτησία ιδιωτών, μένουν ξεκρέμαστες, την ώρα που ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια για άλλους, αχρείαστες δράσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού
Διαβάστε περισσότερα για τα νοσοκομεία "Παναγία" και Λοιμωδών:
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.html
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/04/blog-post_54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.