Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ν. Μηχανιώνα: Ματαιώνονται λόγω covid-19 λιτάνευση και εμποροπανήγυρη

Σημαντικές αλλαγές, λόγω κορωνοϊού στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Νέας Μηχανιώνας, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος, και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, με πιο σημαντικές τη ματαίωση της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας καθώς και της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Στην απόφαση αυτή, οδηγήθηκαν Δήμος Θερμαϊκού και Μητρόπολη  λόγω των.συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων του covid-19 και με στόχο να προφυλάξουν το μέγιστο δυνατό τους πολίτες που θα ήθελαν να προσκυνήσουν της εικόνα της Παναγίας, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με περισσότερη ασφάλεια.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται κάθε χρόνο στη Νέα Μηχανιώνα από τους προσκυνητές, αλλά και για να μπορέσει να εκπληρωθεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, για το λόγο αυτό, η εκκλησία θα είναι ανοιχτή συνεχώς από τις 13 Αυγούστου έως τις 23 Αυγούστου, από τις 06.30΄ το πρωί έως τα μεσάνυχτα.
Οι πιστοί που θα εισέρχονται στο ναό θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ ο Δήμος Θερμαϊκού θα διανείμει μάσκες σε όσους έχουν ξεχάσει τις δικές τους.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού,  Αστυνόμος Α΄ Νικόλαος Τσώλας, θα υπάρχουν μόνιμα στην είσοδο της εκκλησίας αστυνομικοί που θα μεριμνούν ώστε να τηρούνται από τους επισκέπτες απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος τόνισε τη σημασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, για να την προστατέψει, και προκειμένου να εκτονώσει το συνωστισμό της 22ας και 23ης Αυγούστου,  θα είναι ανοιχτή η Εκκλησία από τις 13/8 έως τις 23/8 για όποιον θέλει να προσκυνήσει την εικόνα Της». Ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι αυτό το συγκεκριμένο δεκαήμερο, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέα Μηχανιώνας, κάθε πρωί στις 7 π.μ. θα τελείται Όρθρος και Θε'ια Λειτουργία, ενώ στις 7 μ.μ. θα γίνεται Εσπερινός και στις 9,30 μ.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Τσαμασλής σημείωσε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι η ζωή του κάθε ανθρώπου έχει τη δική της αξία. Όμως, η ζωή δεν έχει τιμή, δεν μπορούμε, δεν πρέπει και δεν είμαστε ικανοί να την κοστολογήσουμε. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να τη σεβαστούμε και να φροντίσουμε να ικανοποιήσουμε το θρησκευτικό αίσθημα και ανάγκη του κάθε ατόμου, προστατεύοντάς την με όλους τους τρόπους και τα μέσα. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση προβήκαμε σε αλλαγές, οι οποίες θα προφυλάξουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους με ασφάλεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.