Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Μήπως να ξανασκεφθούμε το Νοσοκομείο Λοιμωδών;

Η είδηση είναι γνωστή: Με την εμφάνιση 14 κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΑΧΕΠΑ, που έχει ορισθεί νοσοκομείο αναφοράς για covid-19, έκλεισε προσωρινά η Α΄ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να ορίσει στη θέση του ως νοσοκομεία κορωνοϊού τα Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου καθώς και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Κι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις και καθώς η πανδημία παίρνει όλο και πιό ανησυχητική έκταση στη χώρα μας, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μικρές παρεμβάσεις τόσο το άλλοτε Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων Θεσσαλονίκης καθώς και  η πρώην κλινική "Παναγία", που έκλεισαν το 2013 με απόφαση της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.
Ιδιαίτερα το Λοιμωδών, δεν χρειάζεται μεγάλες και πολυδάπανες επισκευές, παρά μόνο κάποιες μικροβελτιώσεις και φυσικά την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Κι όμως, όταν το οκτάμηνο αυτό που έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα ο cocid-19, ζητήσαμε κατ΄επανάληψη την επαναλειτουργία των δύο νοσοκομείων, έσπευσαν κάποιοι να  αμφισβητήσουν τη χρησιμότητά τους. 
Τώρα, καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και η εξάπλωσή της στη Μακεδονία τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ευχόμαστε να μην αποδειχθεί μοιραία η απόφαση της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει αυτούς τους δύο χώρους, παρότι υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος.
Διαβάστε σχετικά:   
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/04/blog-post_54.html
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.html

1 σχόλιο:

  1. Δίκαιος Αριστείδης.25 Αυγούστου 2020 στις 1:27 π.μ.

    Συνεχίζετε να λέτε αρλούμπες! Κανένα από αυτά που λέτε, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί! Το μεν Λοιμωδών είναι "ερείπιο" και ακατάλληλο, ανήκει δε στο Ιταλικό δημόσιο!! Η δε ΠΑΝΑΓΙΆ έχει καταντήσει σε ανδρο λαθρομεταναστών και ναρκομανων από την εγκατάλειψη των ιδιοκτητών της, ανήκει δε και αυτή σε ιδιωτική εταιρεία!! Μήπως εχετε μεταλλαχθεί αίφνης σε οπαδό του "νεοφιλελευθερισμού" ή τα πετάτε για εσωτερική κατανάλωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.