Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Σάλος με τον "ανταποκριτή" της ΕΡΤ στη Μόσχα

Αυτό κι αν είναι η αποθέωση της παραπληροφόρησης: Ενώ  η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έπρεπε να έχει πλήρη και αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων με τον πόλεμο της Ουκρανίας, οι ανταποκρίσεις της που εμφανίζονται ότι προέρχονται από τη Ρωσική πρωτεύουσα, δημιουυργούνται στο διαμέρισμα του "ανταποκριτή" που βρίσκεται στην... Κυψέλη της Αθήνας. Το γεγονός προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. 

Την αποκάλυψη έκανε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΡΤ που πρώτη κατήγγειλε το αλαλούμ και τις παλινωδίες της διοίκησης της ΕΡΤ στην κάλυψη του πολέμου της Ουκρανίας. Ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος, επί 23 χρόνια ανταποκριτής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Μόσχα, που παύθηκε από τη θέση αυτή πριν 16 μήνες για να αναλάβει άλλος αρεστός στη διοίκηση δημοσιογράφος, ανέφερε ότι ο σημερινός "ανταποκριτής" δεν μετέδωσε ούτε ένα ρεπορτάζ από τη Ρωσική πρωτεύουσα αυτό τιο διάστημα!

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, «η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;».

Οι Μοσχοβίτικες ανταποκρίσεις της ΕΡΤ από την .... Κυψέλη. 
Ούτε ένα ρεπορτάζ από Μόσχα

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, σχολιάζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ "έβγαζε" τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ».

Ο ίδιος επισημαίνει σε ανάρτησή του:

«Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;»


Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα καθαρές απαντήσεις για τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, ζητεί με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις “φαντασμάτων” ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ;» ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζει. Ενώ παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Παραπλάνηση για τις ανταποκρίσεις από Μόσχα ακόμη και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ
Υπεκφυγές Ζούλα

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, που πριν αναλάβει τη θέση αυτή υπήρξε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση για το σοβαρό αυτό θέμα, κατέφυγε στη μέθοδο των "πηγών της ΕΡΤ",  αναφέροντας ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα «ανταπόκριση» μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη. Και αποδίδοντας το κραυγαλέο αυτό ατόπημα σε αναρρωτική άδεια που έχει ο "ανταποκριτής".

Όμως τα βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ των "ανταποκρίσεών" του διαψεύδουν απολύτως τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι "το φιάσκο Ζούλα προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της".  Ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του ανεύθυνου προέδρου της ΕΡΤ "μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.