Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Γιαυτούς που προσπαθούν να ξεπλύνουν το νεοναζιστικό "Τάγμα Αζόφ"

Μετά τη θύελλα που προκάλεσε η εμφάνιση εκπροσώπων του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, ως "τσόντα" στην ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, προσπαθούν κάποιοι στη χώρα μας να ξεπλύνουν τη φασιστική αυτή συμμορία και τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Ουκρανικού λαού που δεν υιοθετεί τις ακραίες απόψεις και τις ειδεχθείς της δραστηριότητες.

Έτσι λοιπόν διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι "πράκτορες της Ρωσίας στην Ουκρανία και αλλού, προσπαθούν να καταστρέψουν το Αζόφ ή τουλάχιστον να αποδυναμώσουν τις στρατιωτικές του ικανότητες". Ενώ είδαμε έκπληκτοι σε δημοσίευμα σοβαρής ελληνικής εφημερίδας να εκθειάζονται οι δραστηριότητες του συντάγματος Αζόφ, να ψέγονται οι επικριτές του καθώς "δεν είναι ούτε πολιτική οργάνωση, ούτε πολιτοφυλακή, ούτε ακροδεξιό τάγμα" και να προσπαθούν να πείσουν όλους εμάς τους αδαείς ότι "οι Δυτικοί που έχουν εμμονή με την υποτιθέμενη «νεοναζιστική» απειλή του Αζόφ είναι όλοι θύματα δυσμετρωπίας, δηλαδή της αδυναμίας να κρίνουν το μέγεθος ενός αντικειμένου". Και μάλιστα οι επικρίσεις αποδίδονται "στους Δυτικούς φιλορώσους πολιτικούς, τους ψευτοδημοσιογράφους, τους ψευτοεμπειρογνώμονες, τους αδαείς συμβούλους – που άσκησαν άμεσα ή έμμεσα πιέσεις κατά της εκπαίδευσης του Αζόφ και του εξοπλισμού του με προηγμένα όπλα". 

Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στις εγκληματικές δραστηριότητες των ανδρών του Αζόφ αυτά τα οκτώ χρόνια από την ίσρυσή του. Τις εκατοντάδες δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες, εμπρησμούς  που διέπραξαν στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, κυρίως στη Μαριούπολη, την καταδίωξη των ομογενεών Ελλήνων, Ρώσων, τουρκόφωνων, Ρομά και άλλων μόνο και μόνο γιατί μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα. Αρκεί επίσης, γιαυτούς τους "αθώους" τρομοκράτες να δει τις σημαίες και τα εμβλήματα που χρησιμοποιούν και που παραπέμπουν ευθέως στα χιτλερικά Ες-Ες.

Το έμβλημα του Αζόφ "δανεισμένο" από τα Ες-Ες που ματοκύλισαν το Δίστομο

Το σύμβολο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας, ονομάζεται γερμανικά Wolfsangel (λυκοπαγίδα). Πρόκειται για ρούνους, όπως ονομάζεται το αρχαίο σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι γερμανικοί λαοί προτού υιοθετήσουν το δυτικό αλφάβητο. Τους ρούνους άρχισε εκ νέου να χρησιμοποιεί στα τέλη του 19ου αιώνα το αποκρυφιστικό ρεύμα στη Γερμανία, το οποίο επηρέασε ιδιαίτερα τη φάση συγκρότησης του ναζιστικού κόμματος.

Τους ρούνους αυτούς, ένα παράξενο σήμα το οποίο μοιάζει με ένα διαγραμμένο γράμμα «Ζήτα», χρησιμοποιούσε ως έμβλημά της επί πολλά χρόνια η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή , παράλληλα με τις σβάστικες και τους μαιάνδρους. 


Βλέπε περισσότερα

https://www.efsyn.gr/stiles/arheio/o-ios/29167_oi-lykoi-kai-oi-pagides-toys

https://www.kathimerini.gr/world/561799129/to-tagma-azof-kai-i-ithiki-anavlitikotita-tis-dysis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.