Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν στο ποσοστό πληθυσμού, που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς το 53,2% των μονογονεϊκών οικογενειών στη χώρα μας και το 34,1% των πολύτεκνων οικογενειών, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η κατάσταση, όπως αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θ.Καράογλου, ασφαλώς επιτείνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και των δυσβάσταχτων και σκληρών μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση και έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.
Τα ισχύοντα μέτρα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μελλοντικές δαπάνες της οικογενειακής πολιτικής. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και η στήριξη της οικογένειας είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την παράμετρο της δημογραφικής κρίσης.
Ο θεσμός της οικογένειας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση, μέσω της λήψης συγκροτημένων πολιτικών και σχεδιασμών. Η ενίσχυση της οικογένειας συνεπάγεται ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και εγγύηση της ομαλής λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου. Οφείλει, το αρμόδιο Υπουργείο να δημιουργήσει ένα δίκτυ προστασίας της ελληνικής οικογένειας και να μην επιδοθεί σε έναν ανηλεή αγώνα περικοπών και λιτότητας. Η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλα μέτρα, άλλη λιτότητα, άλλες περικοπές.
Κατόπιν αυτών ο κ. Καράογλου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, εάν προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με δέσμη μέτρων για την ενίσχυση και την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, που τη δεδομένη στιγμή κινδυνεύει όλο και περισσότερο με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.