Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

H «ανάπτυξη», τα μπιτσόμπαρα και η πρόσβαση στις παραλίες

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Πέμπτης, δευτερολογώντας ο Σπύρος Κουζινόπουλος και απαντώντας στους ισχυρισμούς που ακούστηκαν από τις παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή ότι τάχα η «Συμπολιτεία» δεν θέλει την τουριστική ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού, τόνισε με έμφαση:

 «Εμείς προεκλογικά, πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014, παρουσιάσαμε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ένα καλά μελετημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Και το ενδιαφέρον μας για την προκοπή του τόπου και την προστασία του φυσικού κάλους της περιοχής, το δείξαμε έμπρακτα, όταν με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και ματαιώσαμε τα σχέδια όσων ήθελαν να χτιστούν μεγαθήρια σ’ εκείνο το χώρο. Ήταν τότε που οι παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή σφύριζαν αδιάφορα και δεν άνοιγαν το στόμα να πούνε ούτε μία λέξη για την προετοιμαζόμενη τότε καταστροφή η οποία αποτράπηκε τελικά χάρη στις δικές μας κινητοποιήσεις.
Σήμερα, μας κατηγορείτε ότι δήθεν δεν θέλουμε την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Λέμε ναι στην ανάπτυξη. Η οποία όμως πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε ταυτόχρονα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παραλίες τους για να χαρούν τη θάλασσα και την αμμουδιά οι Επανομίτες και οι Μηχανιώτες και οι Περαιώτες και οι Αγιατριαδιώτες και όλοι.
Εάν με την καραμέλα της «ανάπτυξης», εννοείτε αυτό που έγινε στη Νέα Ηράκλεια, όπου τα μπιτσόμπαρα κατέστρεψαν με τις μπουλντόζες τους και αλλοίωσαν το φυσικό περιβάλλον, ζητώντας παράλληλα εισιτήριο από όσους θέλουν να πλησιάσουν στο ακρογιάλι, τότε χάρισμά σας μια τέτοια «ανάπτυξη». Εμάς δεν μας εκφράζει. Και για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι σίγουροι οι συνδημότες μας: Ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μία στιγμή τη σημαία της. Ότι δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας. Ότι δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να παλεύει ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες των συνδημοτών μας και όλων των πολιτών».       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.