Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κουίζ: Ποιος κατηγορεί τον δήμαρχο Θερμαϊκού ως «αλαζόνα»;

Σκληρή κριτική από επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, κατηγορώντας την για αλαζονική συμπεριφορά, για απουσία συναινετικών διαδικασιών και αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από τη συμμετοχή σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα. Ποιος τα είπε όλα αυτά; Ο ευρών… αμειφθήσεται!

Αν δεν καταφέρατε να λύσετε το κουίζ, σας διευκολύνουμε λέγοντας πως πρόκειται για το σημερινό δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και τα έλεγε όλα αυτά φυσικά όχι σήμερα, αλλά πριν τρία χρόνια. Και όχι ως δήμαρχος, παρά ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντάς τα βέλη του κατά της διοίκησης του τότε δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή.
Τι κι αν ο κ. Μαυρομάτης κάνει σήμερα ακριβώς τα ίδια για τα οποία κατήγγειλε την τότε δημοτική αρχή; Τι κι αν ακολουθεί μία άκρως αλαζονική συμπεριφορά, γκρεμίζει τις γέφυρες συνεργασίας με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πετάει στα σκουπίδια τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του ότι θα είναι… «δήμαρχος όλων των κατοίκων του Θερμαϊκού»  και αποκλείει αντιδημοκρατικά τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» από κάθε εκπροσώπηση στις δημοτικές επιχειρήσεις; Ψιλά γράμματα θα πει κανείς για έναν δήμαρχο που θεωρεί το δήμο τσιφλίκι και φέουδό του.
Τα όσα εισαγωγικά αναφέραμε, αφορούν δηλώσεις του κ. Μαυρομάτη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον «Ακτιβιστή» την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και είχε αναδημοσιευθεί και από άλλα site και blogs της περιοχής.
Στη συνέντευξη εκείνη, ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης έλεγε για τη στάση της διοίκησης του Δήμου:
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η διοίκηση, ζητήσαμε να υπάρχει μία συναινετική διαδικασία και στο δημοτικό συμβούλιο, να ακούγονται οι προτάσεις όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, να συνθέτονται απόψεις για το καλό του τόπου μας. Γιατί αυτό προέχει. Και όλες οι παρατάξεις θαρρώ πως αυτό έχουν ως στόχο. Να δουν τους πολίτες να έχουν περισσότερα χαμόγελα, να δουν τα προβλήματα του τόπου μας να λιγοστεύουν. Και γιατί όχι, να δουν μία ανάπτυξη τέτοια όπως αξίζει στο δήμο Θερμαϊκού, γιατί διαθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα η περιοχή μας.
Δυστυχώς όμως, κι αυτό το λέω χωρίς καμία μικροπολιτική σκέψη, η διοίκηση του δήμου είχε μέχρι και χτες μία αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε όλες τις παρατάξεις, ιδιαίτερα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Κι έτσι όσες προτάσεις κατατέθηκαν από την παράταξή μας, δεν εισακούστηκαν, δεν ελήφθησαν υπόψη. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, προσπαθούσαν όπου μπορούσαν, σε επιτροπές, σε νομικά πρόσωπα, να μην είχε συμμετοχή η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μαυρομάτης δήλωνε ότι συμμερίζεται την αγανάκτηση των πολιτών για την κακή λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου, αναφέροντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος συνολικά για το έργο που δεν παράγει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και όπως σημείωνε: «Η αντιπολίτευση έχει τον ρόλο να ελέγχει, να προτείνει και να καταγγέλλει». 
Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο σημερινός δήμαρχος που διακρίνεται για τη γερή του μνήμη, κατηγορώντας τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για «αμνησία» και «αλτσχάϊμερ», κάνει εις βάρος τους ακριβώς τα ίδια που κατηγορούσε, πολλές φορές μάλιστα με παραποιημένα στοιχεία, όπως συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.
Δείτε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.