Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Στο... 2018 παραπέμπει ο ΟΑΣΘ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο!

Στο…. 2018, παρέπεμψε προκλητικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Και απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ότι «το πάρτι στις μεταφορές τελείωσε», δεν ανέφερε ούτε λέξη στο γιατί ο ΟΑΣΘ αρνείται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο από το οποίο αγρίως επιχορηγείται πληροφορίες για το μεταφορικό του έργο αλλά και για τα ονόματα των μετόχων του οργανισμού.  

Αναφορικά με το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο υπάρχει αντιπαράθεση με το αρμόδιο υπουργείο, καθώς ο ΟΑΣΘ αρνείται πεισματικά την εφαρμογή του, ώστε να μη γίνονται γνωστά τα στοιχεία για το διακινούμενο επιβατικό κοινό, ο κ. Στεφανίδης ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού για να εφαρμοστεί πιλοτικά το 2017 και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2018». Και ως επιχείρημα ανέφερε το γεγονός ότι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης «υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίου», παραλείποντας όμως να πει ότι τα μηχανήματα αυτά δεν επιστρέφουν ρέστα!. 
Ο υπουργός Μεταφορών είχε καταγγείλει, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες, ότι υπάρχουν θέματα για την τήρηση των υποχρεώσεων του ΟΑΣΘ, θέματα που μπορεί να εγείρουν ζήτημα της επιδότησης από το ελληνικό δημόσιο. «Δεν είναι θέματα που τα διαπιστώσαμε τώρα, είναι θέματα που διαχρονικά δεν τηρεί ο ΟΑΣΘ. Αν δεν λυθούν θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την επιδότηση του ΟΑΣΘ», είχε πει ο κ. Σπίρτζης.

Με τη χαρακτηριστική φράση «το πάρτι στις δημόσιες συγκοινωνίες έχει τελειώσει», ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στην αδιαφάνεια του ΟΑΣΘ, καθώς όπως είπε δεν δίνει στοιχεία – όπως του ζητούνται – για το μεταφορικό του έργο και δεν έχει τοποθετήσει ηλεκτρονικό σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.