Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση στη Ν.Μηχανιώνα για την Εθνική Αντίσταση

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει εκδήλωση, αυτή  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, το πρωί, στη Νέα Μηχανιώνα, με δοξολογία και τελετή μπροστά στο μνημείο πεσόντων ηρώων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
α) Ώρα 10:15: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
β) Ώρα 10:45: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
γ) Χαιρετισμοί:
    1. από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη,
    2. τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη και
    3. τον εκπρόσωπο αντιστασιακών οργανώσεων, Γιώργο Κλάρα
δ) Κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο των Ελλήνων εκείνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. 
Αυτή η μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης Γιώργος.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.