Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πέντε χρόνια νωρίτερα ήρθε το φυσικό αέριο σε Επανομή και Νέα Μηχανιώνα

Πέντε χρόνια νωρίτερα ήρθε το φυσικό αέριο στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ανάβοντας το βράδυ του Σαββάτου συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου στην πλατεία της Επανομής, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη λειτουργίας του δικτύου σε Νέα Μηχανιώνα και Επανομή.

Νωρίτερα,  ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ανακοίνωσε ότι μέχρι το Μάϊο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο φυσικού αερίου προς Αγία Τριάδα, κάτι που από καιρό το περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Πριν την τελετή αφής της φλόγας, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, έγινε η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου δύο δημοτικών κτιρίων και συγκεκριμένα του 1ου Νηπιαγωγείου Ν. Μηχανιώνας και του κλειστού Γυμναστηρίου Επανομής, σημειώνοντας παράλληλα ότι μετά τη στροφή για τις ανάγκες θέρμανσής τους στο φυσικό αέριο, θα είναι σε θέση οι κάτοικοι του Θερμαϊκού να απολαμβάνουν μια πηγή ενέργειας οικονομικότερη και περιβαλλοντικά φιλικότερη. Η σύνδεση με τα δύο αυτά δημοτικά κτίρια έγινε δωρεάν από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Στην ομιλία του, ο υπουργός κ. Φάμελλος υπογράμμισε τις προσπάθειες των τελευταίων τριών χρόνων για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο, γεγονός που, όπως επισήμανε, γίνεται με συνέπεια και χωρίς καθυστερήσεις ως αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του ελληνικού δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των νέων επεκτάσεων που έχουν αποφασισθεί σε συνεργασία με την ΕΔΑΘΕΣΣ, λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα το φυσικό αέριο πήγε σε Θέρμη, Πλαγιάρι, Τρίλοφο, ενώ έγινε πραγματικότητα ο σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στον Λαγκαδά και σύντομα θα συνδεθεί με το δίκτυο και το Νέο Ρύσιο.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι το 50% της ενεργειακής παραγωγής στη χώρα μας στηρίζεται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και φυσικό αέριο και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο που έχει τεθεί για το 2020 και αφορά τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων.
Κατά την ομιλία του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη, με τη διάθεση ποσού 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για τη συγχρηματοδότηση των υποδομών. 
Καλωσορίζοντας το φυσικό αέριο στις δύο περιοχές Επανομής και Νέας Μηχανιώνας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει σύντομα στο Θερμαϊκό, πολύ νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί. Εξήρε δε τις προσπάθειες που προς τούτο κατέβαλε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για την αεριοδότηση της περιοχής με ταχύτατους ρυθμούς.
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα πρέπει να παραδειγματίσει πολλούς φορείς της κοινής ωφέλειας, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Βενέτης Μπούρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η διεύθυνσή της και το προσωπικό στην τήρηση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων, που θέτει η εταιρεία.
Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των δημοτών στις περιοχές που τώρα συνδέονται είναι ήδη μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 659 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Νέα Μηχανιώνα και 500 στην Επανομή.
Το γεγονός, χαιρέτισαν επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Μάρδας του ΣΥΡΙΖΑ και Θείοδωρος Καράογλου της Ν.Δ. Την εκδήλωση αφής της φλόγας φυσικού αερίου στην Επανομή, παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι, οι αντιδήμαρχοι Πάττυ Πασχαλίδου και Γρ. Χάκης, καθώς επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία της "Συμπολιτείθας Θερμαϊκού" με επικεφαλής του δύο δημοτικούς της συμβούλους Σπύρο Κουζινόπουλο και Θοδωρή Τζέκο, ο γνωστός επιχειρηματίας Βαγγέλης Γεροβασιλείου κ.α.

1 σχόλιο:

  1. "αντιπροσωπεία της "Συμπολιτείθας Θερμαϊκού" με επικεφαλής του δύο δημοτικούς της συμβούλους Σπύρο Κουζινόπουλο και Θοδωρή Τζέκο"!!!!
    Πότε έγινε η μεταγραφή του Τζέκου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.