Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

"Συμπολιτεία": Κάντε γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη και όχι μπαλώματα

Κατηγορηματική, ήταν η αντίθεση της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" στη μείωση μόνο κατά 6% των δημοτικών τελών στο δήμο Θερμαϊκού από 1-1-2019, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι θα έπρεπε η μείωση αυτή να ήταν πολύ μεγαλύτερη και πιό γενναία, προκειμένου να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο οι δημότες του Θερμαϊκού που υποχρεούνται σήμερα στην καταβολή δυσβάστακτων δημοτικών τελών.

"Τη στιγμή που άλλοι Δήμοι, όπως των Αμπελοκήπων-Μενεμένης, της Νεάπολης-Συκεών και άλλοι μειώνουν φέτος τα δημοτικά τους τέλη κατά 10% και πλέον, είναι απαράδεκτο εμείς εδώ στο δήμο Θερμαϊκού να τα διατηρούμε σ΄αυτό το ληστρικό ύψος", σημείωσε στην ομιλία του ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας", Σπύρος Κουζινόπουλος. Υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος εξακολουθεί εδώ και χρόνια να διατηρεί θέση "πανελληνιονίκη", καθώς έχει τα ακριβότερα τέλη σε όλη την Ελλάδα. Ενώ επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής που συνέργησαν στο  να πληρώνουν οι δημότες του Θερμαϊκού αυτά τα πανάκριβα δημοτικά τέλη. 
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης στον επικεφαλής της "Συμπολιτείας" αλλά και στον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Τσαμασλή που είχε ζητήσει προηγουμένως μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%, ανέφερε ότι το ύψος των δημοτικών τελών είχε εκτιναχθεί επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης, όταν "εν μία νυκτί" το 2011, η τότε δημοτική αρχή του κ. Αλεξανδρή, συνεχιστής της οποίας είναι ο κ. Τσαμασλής, αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 24%, διατηρώντας τα στο επίπεδο αυτό και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2014. Ισχυρίστηκε δε ότι μόνο αυτή τη μείωση άντεχε ο προϋπολογισμός του Δήμου, μετά τις μειώσεις που έκανε για τις ευπαθείς ομάδες και ότι αναμένονται τις επόμενες ημέρες πέντε καινούρια απορριμματοφόρα ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της καθαριότητας.
"Ας φροντίζατε τουλάχιστον να υπάρξει τέτοια μείωση ώστε να μην είμαστε πρωταθλητές ακρίβειας στα δημοτικά τέλη", παρατήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" Τζίνας και Γιάννης Τσακμάκας.
Με τη μείωση του 6%, τα δημοτικά τέλη ανά τετραγωνικό μέτρο από 2,40 ευρώ που είναι σήμερα, θα διαμορφωθούν στα 2,29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, δεδομένου ότι γίνονται:
-Στις δημοτικές ενότητες Θερμαϊκού και Μηχανιώνας 1,75 τα τέλη καθαριότητας συν 0,54 ο δημοτικός φόρος = 2,29 ευρώ.
-Στη δημοτική ενότητα Επανομής: 2,17 ευρώ τα δημοτικά τέλη συν 0,12 ο δημοτικός φόρος = 2,29 ευρώ το σύνολο
-Στη δημοτική κοινότητα Μεσημερίου: 1,95 τα τέλη συν 0,34 ο δημοτικός φόρος = 2,29 ευρώ το σύνολο.
Για τα καταστήματα, τα γραφεία, τα ιδιωτικά σχολεία και τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις τα δημοτικά τέλη διαμορφώνονται στα 3,66 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.