Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μπουτάρης: "Οι πόλεις δεν βάφονται με χρώματα"

Στην επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης και της δημοτικής του ομάδας "Πρωτοβουλία", ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, αναφέρεται ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μία εβδομάδα μετά την οριστική του απόφαση να μην κατέβει υποψήφιος στον κεντρικό δήμο.

"Η απόφασή μου να μην διεκδικήσω τρίτη θητεία δεν σημαίνει ότι η αυτόνομη και ακομμάτιστη πορεία που χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια σταματάει εδώ. Το πλουραλιστικό και πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα της "Πρωτοβουλίας" πέτυχε. Οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να παλέψουμε για να διασφαλίσουμε τη συνέχειά του. Οι πόλεις δεν βάφονται με χρώματα", τονίζει, σε γραπτή του δήλωση.
Ο κ. Μπουτάρης, προσθέτει, πως η "Πρωτοβουλία" θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας "την έναρξη των διεργασιών που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της ενιαίας προοδευτικής κίνησης, από την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης".
Επιπλέον, καλεί "τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ που έχουν ρητά δηλώσει την στήριξή τους στην "Πρωτοβουλία", τις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου, τις ομάδες και κινήσεις πολιτών και όλους τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν έως σήμερα την παράταξή μας να συστρατευθούν στη συλλογική αυτή προσπάθεια για να συνεχίσει η Θεσσαλονίκη να είναι μια ανοιχτή και προοδευτική πόλη".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.