Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Πετυχημένη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θερμαϊκού

«Η συγκρότηση της προοδευτικής πλειοψηφίας παίρνει σάρκα και οστά». Το μήνυμα της Ανοιχτής Συνέλευσης που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στους Νέους Επιβάτες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θερμαϊκού με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές στη Β΄Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη και Στάθη Γιαννακόπουλο και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, Χάρη Τσιόκα.


Με θέρμη και ζωηρό ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στο κάλεσμα για τη συγκρότηση της προοδευτικής πλειοψηφίας που απεύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δήμου Θερμαϊκού χθες στους Νέους Επιβάτες.
«Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια συγκυριακή επιλογή. Είναι το πρόπλασμα για τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις» τόνισε στο καλωσόρισμά του εκ μέρους της Εκλογικής Επιτροπής ο Πάνος Ζέρβας για να προσθέσει : « Θα είναι ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς, οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν για να απαντήσουν αποτελεσματικά στην ακροδεξιά και τη νεοφιλελεύθερη επέλαση. Και στην Ελλάδα θα είναι ο αντίπαλος πόλος στις συντηρητικές ή πιο σωστά στις οπισθοδρομικές δυνάμεις. Για να υπάρχει δημόσια υγεία, εκπαίδευση και ασφάλιση. Για να επικρατούν αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Για να προστατεύονται τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα. Για ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος. Για εξωτερικές σχέσεις με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και όχι τις ιδεοληψίες των φανατικών».
Η Υποψήφια Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη , δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3, στην ομιλία της, απευθυνόμενη στους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού ( είναι και η ίδια κάτοικος από το 1998) αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων που έπληξαν και την τοπική κοινωνία, παρά την εργατικότητα και την δημιουργικότητα που την διακρίνει, : « Αμπέλια έχουμε γύρω μας και ξέρουμε... Δε φοβηθήκαμε ποτέ τον κόπο, θα πέσουμε θύματα των εύκολων λόγων τώρα; Τώρα που είμαστε στην απέναντι πλευρά, έχουμε πληρώσει - και μάλιστα, ακριβά - τον βαρκάρη, αλλά κάποιοι θέλουν να μας ξαναγυρίσουν στην αρχή της διαδρομής.
Κάθε οπισθοδρόμηση, κάθε πάνε- έλα, έχει διπλάσιο κόστος για όλους μας, αφού, όπως είπαμε μαζί ταξιδεύουμε...
Και ταξιδεύουμε για να πάμε μπροστά, όχι για να γυρίσουμε πίσω. Ούτε βήμα πίσω.
Δεν ξεχνάμε. Δεν είμαστε χρυσόψαρα. Απλοί άνθρωποι με αγωνία για το παρόν και το μέλλον μας είμαστε. Γι’ αυτό στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την ζωή μας.
Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία».
Ο Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Στάθης Γιαννακόπουλος, που προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του ως Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας , αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχθηκε η υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις , τη δραματική κατάσταση των ανασφάλιστων ασθενών και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές με τις δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ουσιαστικά μετέφερε την δική του εμπειρία , του γιατρού, εκείνη την χρονική περίοδο, για να επισημάνει ότι η ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφαλίστων στην δημόσια υγεία, η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό , υποδομές και εξοπλισμό, που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο η αρχή . Τόνισε ότι ο στόχος είναι είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με περισσότερες προσλήψεις και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ.
Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τον κόσμο που συμμετείχε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους ίδιους τους πολίτες. Ο πρώην βουλευτής Χάρης Τσιόκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας , που συμμετείχε στην ανοιχτή συνέλευση και ανέπτυξε τις προτάσεις της παράταξης έκανε την δική του αποτίμηση : «Μια όμορφη εκδήλωση σήμερα στους Ν. Επιβάτες που δείχνει ότι είναι εφικτή η συγκρότηση προοδευτικής πλειοψηφίας με παρούσα και ενεργή την πληθυντική αριστερά !».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.