Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Το ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης της πόλης νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, το οποίο απαρτίζεται από πέντε γυναίκες και επτά άνδρες.


Κατά την παρουσίαση ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ερμείδης, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ενώ έκανε και έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια, με έμφαση στις παρεμβάσεις που αφορούν την ενίσχυση των ασθενέστερων, αλλά και στις παρεμβάσεις που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή.
«Στις εκλογές ο λαός θα πρέπει να απαντήσει με ποια κυβέρνηση και με ποια πολιτική θα πορευτούμε ως χώρα ύστερα από την λαίλαπα των μνημονίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερμείδης, συμπληρώνοντας ότι «ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει για τη ζωή του».
«Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το πρόγραμμα του μακριά από το βραχνά των μνημονίων και της κρίσης» δήλωσε στη συνέχεια το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα που εκλαμβάνουν τα στελέχη του κόμματος από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους στις γειτονιές ο κ. Ερμείδης έκανε λόγο για ένα τελείως διαφορετικό κλίμα σε σχέση με τις ευρωεκλογές. «Συναντάμε κλίμα αντιστροφής του εκλογικού αποτελέσματος, ένα κλίμα συσπείρωσης γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα κλίμα φόβου να μην είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με τον απολογισμό του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις στην υγεία, με ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης με προσλήψεις, η ενίσχυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και η πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αναφορικά με τις παρεμβάσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης χαρακτηριστικές είναι η ΠΑΘΕ και η διάνοιξη της σήραγγας των Τεμπών, η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η λήψη μέτρων πρόληψης για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη δυτική Θεσσαλονίκη, η επανέναρξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, η εξυγίανση του ΟΑΣΘ και ο προγραμματισμός για την αγορά νέων λεωφορείων, ο σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτων, καθώς και η σύνδεση περιοχών της Β ‘ Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο.
Παράλληλα ο κ. Ερμείδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της κυβέρνησης, καθώς πραγματοποιήθηκαν τριμερείς και τετραμερείς συναντήσεις με κράτη της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α Μεσογείου, ενώ υπήρξαν διμερείς σχέσεις με την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ρωσία.
Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ο κ. Ερμείδης σημείωσε πως «το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ενεργούς τα κινήματα και στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων».
Από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με εκείνο του 2015, από τους 12 υποψηφίους οι οχτώ είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι/ες.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:
Ευγενία Αγοραστούδη, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Θέρμης
Δώρα Αυγέρη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3
Αναστασία Γαϊταρτζή, εργαζόμενη στον κατασκευαστικό κλάδο
Στάθης Γιαννακόπουλος, γιατρός
Θανάσης Γκιουλέκας, αρχιτέκτονας
Πρόδρομος Θεοδουλίδης, επικοινωνιολόγος
Δημήτρης Μαρδας, καθηγητής ΑΠΘ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρέας Μουρατίδης, πλαστικός χειρούργος
Όλγα Παναγιωτίδου, γεωπόνος
Μπάμπης Τσαϊρέλης, σύμβουλος επιχειρήσεων
Σοφία Τσολπά, έμπορος
Σωκράτης Φαμελλος, Χημικός Μηχανικός, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.