Την αποκάλυψη ότι ο ίδιος και η υπό αυτόν διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει τη διαδικασία ανέγερσης στο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ξενοδοχείου και συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών έκανε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, μιλώντας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Χριστίνας Τσόρμπα στη "Βεργίνα" τηλεόραση, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ζωηρές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής στην προσπάθεια αυτή.
Απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται που με την ανέγερση του ξενοδοχείου και των κατοικιών οι δημότες του Θερμαϊκού και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στο σημείο εκείνο, ο κ. Τσαμασλής είπε λίγο-πολύ ότι από την ώρα που ο Δήμος Θερμαϊκού έχει 52 χιλιόμετρα ακτογραμμής, οι κάτοικοι θα πρέπει να αναζητούν αλλού παραλία αντί του κάμπινγκ για να κολυμπήσουν. Και με τη λογική αυτή, θα πρέπει δηλαδή οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, των Ν. Επιβατών και της Περαίας να τρέχουν στα... Γελαδάρικα για να βρουν ελεύθερη παραλία να κάνουν το μπάνιο τους. Ενώ ακόμη δεν είπε λέξη για την καταστροφή του περιβάλλοντος με την κοπή των χιλιάδων δέντρων που υπάρχουν στο χώρο.
Αποσιωπώντας πλήρως τις παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού ισχυρίστηκε ψευδώς ότι όσοι αντιδρούν στην προσπάθεια καταστροφής του κάμπινγκ, εννοώντας μεταξύ άλλων και την Επιτροπή Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ", δήθεν "προτείνουν να μείνει η περιοχή ως έχει". Αποκρύπτοντας επιμελώς τις προτάσεις για αξιοποίηση του κάμπινγκ προς όφελος των κατοίκων, με τη δημιουργία στο σημείο εκείνο χώρων για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που τόση ανάγκη τους έχει όλος ο Δήμος Θερμαϊκού.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την πλήρη απομαγνητοφώνηση των όσων είπε ο κ. Τσαμασλής για το θέμα αυτό. Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις δραστηριότητες της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ", είπε:
"Ναι, έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου παραβρέθηκε η συγκεκριμένη επιτροπή και οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι αντιδρούν στην αξιοποίηση ουσιαστικά του κάμπινγκ. Τι προτείνουν; Να μείνει η περιοχή του κάμπινγκ όπως έχει. Να μείνει λέει ελεύθερος χώρος για τον κόσμο. Ο κόσμος όμως έχει να πάει για μπάνιο στα 52 χιλιόμετρα ακτής που διαθέτει ο Δήμος. Τα συγκεκριμένα 200 μέτρα είναι αυτά που θα στερηθεί αυτός ο κόσμος; Και τώρα που δεν ε;iναι αξιοποιήσιμη, αυτή την περιοχή μήπως την προτιμούν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται; Σας λέω όχι, γιατί υπάρχει μεγάλη άπλα, υπάρχει μεγάλο παραλιακό μέτωπο που μπορούν παντού να κάνουν το μπάνιο τους.
Η περιοχή όταν αναπτυχθεί με ξενοδοχειακή μονάδα και τουριστικές κατοικίες πολυτελείας, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν και θα είναι προς όφελος όλου αυτού του κόσμου που τώρα -ίσως επειδή έχει τις αμφιβολίες, ίσως επειδή έχει μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής- διαμαρτύρεται.
Εμείς ως διοίκηση επιμένουμε και στηρίζουμε. Άλλωστε εμείς παροτρύναμε το ΤΑΙΠΕΔ να το βγάλει σε διαγωνισμό. Διότι ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ έχει σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί όλα να τα βγάλει σε μία μέρα. Εμείς θέλαμε την προτεραιότητα του διαγωνισμού και της δημοπρασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί και το καταφέραμε αυτό. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις τις οποίες εγώ σέβομαι, αλλά δεν μπορώ να παρεκκλίνω από την επιθυμία των κατοίκων της περιοχής και πιστεύω όλης της Θεσσαλονίκης περί αξιοποίησης του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο", ολοκλήρωσε για το θέμα αυτό ο κ. Τσαμασλής.
Φυσικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει πως ενώ παραδέχεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην κατ' αυτόν "αξιοποίηση" του κάμπινγκ, από την άλλη δηλώνει ότι είναι "επιθυμία" των κατοίκων και μάλιστα όλης της Θεσσαλονίκης η καταστροφή αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου και ξεκούρασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.